Przepis na te ciekawe muffinki znalazłam w nowej książce Sarah Rainey "Trzyskładnikowe Wypieki" i jak sam tytuł wskazuje jest to właśnie, taki trzyskładnikowy wypiek. Babeczki wychodzą
Gotowanie...to proste !Wiecie, że gdy wyciągnęłam je z piekarnika, zobaczyłam jak wyglądają, a ponad to sprawdziłam ich środek to postanowiłam, że je wyrzucę, bo byłam pewna, że po
Zdrowie na języku :PP ierniczki to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Ich zapach roznoszący się po domu zwiastuje świąteczną, rodzinną atmosferę. Jeśli z jakiegoś powodu nie możecie jeść glutenu
Pyry na GazPo dość wymagającym torcie na Walentynki przyszła pora na nieco łatwiejszy wypiek dla ukochanej osoby 😜 Kiedy zobaczyłyśmy ten przepis u Ani z bloga "Naturalna kuchnia wegetariańska
Candy PandasJeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a staracie się ograniczać kupne słodycze to zachęcam do upieczenia ciasteczek owsianych przygotowanych na bazie masła orzechowego. Poniższe ciasteczka są
UgotowaćHej! Witam Was po dość długiej przerwie, za którą chciałabym również przeprosić.. Niestety przez ogrom obowiązków w pracy, multum egzaminów na obu kierunkach, pisanie pracy
Be Fit Be StrongDziś zapraszam Was na pyszny domowy fast-food – pizzę z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką. Przepis na chrupiące polędwiczki, które posłużyły mi do farszu
Słodkie okruszkiFrittata pełna warzyw, czyli doskonały sposób na leniwe śniadania po zabieganym tygodniu. Ale jeżeli planujecie posiłki wcześniej i przygotowujecie je np. dzień przed to również świetnie
rabarbarowoMogłabym jeść ryby codziennie. A śledzie to nawet dwa razy dziennie… Dorota Wellman Ryby są super! To nie tylko hasło, które przyświeca nam w codziennym
Marder&Marder ManufactureJakiś czas temu w oczy rzuciła mi się szprycka do dekoracji ciast z końcówką do robienia ciasteczek. Oczywiście nie mogłam przejść obok niej obojętnie...Natychmiast przypomniał
Smaczne Zdrowewersji bezmięsnej , poniżej kilka propozycji. pieczarki nadziewane szpinakiem pieczarki nadziewane kaszą pieczarki faszerowane fetą Za każdym razem kiedy robię faszerowane pieczarki cieszą się one sporym zainteresowaniem wśród moich gości, bez znaczenia jest fakt czy akurat podaję te w wersji wegetariańskiej czy też te w wersji mięsnej. Dla mnie liczy się także czas, jaki muszę włożyć w przygotowanie moich przystawek(...)pieczarki, pokrojoną na paseczki szynkę, panko, sól, pieprz, drobno-krojoną natkę pietruszki i parmezan. Każdy kapelusz grzybowy dokładnie wypełnić farszem, lekko go dociskając. Faszerowane grzyby ułożyć na blaszce do pieczenia , którą wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25-30 minut. Faszerowane pieczarki Warto wiedzieć robiąc pieczarki faszerowane szynką. Grzybów nie obierałam , oczyściłam je tylko wilgotnym ręcznikiem
MeCooksbył dziwny rok. Cały rok przesiedziałam w domu bez możliwości podróżowania. To jednak zrodziło pomysł podróży kulinarnych #w80przepisowdookolaswiata, które zamierzam kontynuować w tym roku. W ubiegłym roku przemierzyłam Europę i przygotowałam kilka świetnych dań najbardziej charakterystycznych dla niektórych krajów europejskich. Przed Świętami dotarłam do Turcji i tu przerwałam, aby dodać kilka świątecznych przepisów, które bardzo przypadły Wam do gustu(...)marnować jedzenia. Innym niezwykle popularnym daniem na wykorzystanie mięsa są tortille z mięsem rosołowym . Czytelnicy bloga uwielbiają mięso, a nie ma nic lepszego niż porządny udziec z indyka pieczony w dużej ilości aromatycznych przypraw . Duża popularnością cieszyły się również przepisy świąteczne a wśród nich krokiety z kapustą i grzybami (pychotka), ryba po japońsku , która stanowi spora konkurencje
Codzienne GotowanieCiasto Madagaskar z Tapioki i bananów Ciasto Madagaskar, czyli Malagasy Cake. Kolejna podróż kulinarna, bez wątpienia będzie smacznie i egzotycznie, ponieważ odwiedzimy największą afrykańską wyspę i czwartą na świecie, czyli Madagaskar. Przede wszystkim musisz wiedzieć, że kuchni Madagaskaru to mieszanka kultur, od Azji południowo-wschodniej po Afrykę, od Indii po Europe. Istotnie kuchnia Madagaskaru odzwierciedla wiele kultur ludzi, którzy(...)Dodaj Crème French, wymieszaj. Dodaj pojedynczo jajka, oczywiście po każdym, wymieszaj mieszankę. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Wlej mieszankę do naczynia i wstaw ja do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz Ciasto Madagaskar tak długo, aż góra się zarumieni i będzie dość sztywna. Podawaj na ciepło, najlepiej od razu z naczynia. U mnie były dodatkowo truskawki maczane w Crème French. Jeśli
RafalCook