Przepis na : śniadanie
Grzanki to klasyczna śniadaniowa propozycja. Zazwyczaj jadamy je z żółtym serem i wędliną, choć opcji mamy przecież wiele - w końcu na grzankę możemy położyć niemal wszystko, co tylko przyjdzie nam do głowy i co akurat mamy w lodówce, a czasem też zamrażarce. Ja dziś postawiłam na połączenie jajka i szpinaku na kromce razowego chleba. Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem - przepis na 4 sztuki Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować: 4 kromki razowego chleba, opakowanie mrożonego szpinaku, 4 małe jajka, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...