Przepis na : śniadanie
Grzanki to klasyczna śniadaniowa propozycja. Zazwyczaj jadamy je z żółtym serem i wędliną, choć opcji mamy przecież wiele - w końcu na grzankę możemy położyć niemal wszystko, co tylko przyjdzie nam do głowy i co akurat mamy w lodówce, a czasem też zamrażarce. Ja dziś postawiłam na połączenie jajka i szpinaku na kromce razowego chleba. Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem - przepis na 4 sztuki Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować: 4 kromki razowego chleba, opakowanie mrożonego szpinaku, 4 małe jajka, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...