bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1744/3453)

Placki marchewkowe 248

Placki marchewkowe Składniki: - 250g mąki pszennej - 3 jajka - 4 duże marchewki - 1/2 kubka małego jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli dodatki

Kuchnia co dnia
Ciasto drożdżowe ze śliwką i malinami 213

ćwiartki ( najlepiej ćwiartki zostawić złączone skórką). Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC ( bez termoobiegu ).  Tortownicę ( 25 cm ) nasmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do tortownicy. Śliwki ułożyć pionowo na cieście; jeden rząd nachodzi na drugi. Ułożyć maliny. Owoce posypać cukrem, a następnie kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. godzinę ( pieczemy do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto

Atlas Smaków
WEEKENDOWE CIASTO KOKOSOWE 4372

kopczyku dołeczek wlać żółtka. Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciasto.  Beza - Z białek, cukru oraz mąki ziemniaczanej ubić pianę na sztywno. Następnie wsypać wiórki kokosowe i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać.  Spód tortownicy o wymiarach 18,5 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować na wielkość formy

Ciastka - domowe słodkości
Francuskie buraczki z sosem aioli 180

pokrojone przez nas buraczki. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 50 minut (sprawdzamy co jakiś czas, czy buraczki są już miękkie, możemy nimi zamieszać  tak aby  były w zalewie :) Kroimy na pół główkę czosnku i  wkładamy do piekarnika ( "w skorupkach" bez obierania ) prażymy przez około 20-30 minut - do  zezłocenia. Rozwijamy

dlaSmaQ
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 159

łyżka sody oczyszczonej 1 garść orzechów- zmiksować blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół

ClauditteMissCooking
Jagodzianki, jak z cukierni 457

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą. Odstawić na około 20-30 minut przed włożeniem do piekarnika Piec: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać aż ostygnie. Można je jeść również na ciepło :D Smacznego :) Zobacz także: Bułki truskawkowe bez drożdży

KreatywnePiny
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 172

łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy na niewielką (prostokątną) blachę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni (ciasto zbytnio

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
cisto jogurtowe z truskawkami 132

Produkty: 250 g mąki pszennej 120 g cukru 125 g masła 300 ml jogurtu 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie:

Ugotujmy Coś
Biała czekolada + truskawki = szalenie prosty TORT wiosenno-letni 250

silikonowe, posmaruj je dodatkowo tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia). Piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 40 min do 1 h. Sprawdź, czy patyczek wetknięty w ciasto jest suchy, wtedy biszkopt jest gotowy. Ostudź kilka minut w foremce, później odstaw do całkowitego ostygnięcia bez foremki.  Na średnim gazie, w rondelku, podgrzej śmietankę, aż zacznie delikatnie bąbelkować przy

Gotowanie to kochanie
Męskie ręce Piotra Kucharskiego 177

wyrabiają. Czar! W ogóle wszystkie zdjęcia w książce są piękne. Oszczędnie skomponowane, bez porozsypywanych po blacie przypraw… Trudniejsze wypieki są sfotografowane „krok po kroku” podczas procesu wyrabiania, łatwiejsze – operują tylko pokusą „gotowego”. Tym razem daliśmy się skusić szybko. Czasem się zdarza… Opanujcie antyglutenowy obłęd i pieczcie chleb! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Wielkanocna szarlotka z białą czekoladą, budyniem i bezą 183

uwielbiają szarlotkę! Kakaowe ciasto z jabłkami w cynamonie, z białą czekoladą i bezą. Dla mnie rewelacyjna i na pewno nie raz ją powtórzę. W takiej postaci może zagościć na wielkanocnym stole. Tortownica 24 cm 3 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny lub masła 2 łyżki śmietany

VioletoweKucharzenie
CHLEB PEŁNOZIARNISTY, OWSIANO-ORKISZOWY NA DWÓCH ZAKWASACH 296

   Kolejny z pysznych, zdrowych, pełnoziarnistych chlebów na zakwasie. Po chlebie ziarno przy ziarnie (od którego zaczynałam swą przygodę z pieczeniem chleba), gryczano-orkiszowym

Smaczne Zdrowe
Pieczone bataty z masłem orzechowym i bakaliami. Pyyyycha! 193

deser, który przygotowuje się tak łatwo i który możemy jeść bez żadnych wyrzutów sumienia. Składniki: 2 średnie lub duże bataty 4 łyżki masła z migdałów (nie polecam masła z orzechów arachidowych - działa pleśniotwórczo) 2 garście rodzynek ·       Rozgrzej piekarnik do 200 °C, blachę do pieczenia wyłóż papierem. ·         Ziemniaki umyj, osusz papierowym ręcznikiem

Roślinna - blog wegański
Prażone migdały z miso 205

łyżeczki sosu sojowego Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie równomiernie rozsyp na niej migdały. Do małej miseczki przełóż pastę i wlej sos sojowy. Dokładnie rozmieszaj tak, aby miso się rozpuściło i powstała jednolita gęsta pasta, którą za pomocą pędzelka bez trudu rozprowadzisz na przygotowanych orzechach. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez

Roślinna - blog wegański
Cupcakes! 180

ziemi, co zrozumiałe, krem na nich nie pozostał. Nie ma soboty bez sprzątania, więc biorę się za mopa, a dla Was mam babeczki (nie z podłogi). Miłego! Składniki  (na 12 szt. babeczek) suche 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru mokre 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 jajka

pink envelope