Placki marchewkowe 294Placki marchewkowe Składniki: - 250g mąki pszennej - 3 jajka - 4 duże marchewki - 1/2 kubka małego jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli dodatki
Kuchnia co dnia
Ciasto drożdżowe ze śliwką i malinami 224ćwiartki ( najlepiej ćwiartki zostawić złączone skórką). Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC ( bez termoobiegu ). Tortownicę ( 25 cm ) nasmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do tortownicy. Śliwki ułożyć pionowo na cieście; jeden rząd nachodzi na drugi. Ułożyć maliny. Owoce posypać cukrem, a następnie kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. godzinę ( pieczemy do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto
Atlas Smaków
WEEKENDOWE CIASTO KOKOSOWE 4380kopczyku dołeczek wlać żółtka. Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Beza - Z białek, cukru oraz mąki ziemniaczanej ubić pianę na sztywno. Następnie wsypać wiórki kokosowe i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać. Spód tortownicy o wymiarach 18,5 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować na wielkość formy
Ciastka - domowe słodkości
Francuskie buraczki z sosem aioli 194pokrojone przez nas buraczki. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 50 minut (sprawdzamy co jakiś czas, czy buraczki są już miękkie, możemy nimi zamieszać tak aby były w zalewie :) Kroimy na pół główkę czosnku i wkładamy do piekarnika ( "w skorupkach" bez obierania ) prażymy przez około 20-30 minut - do zezłocenia. Rozwijamy
dlaSmaQ
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 169łyżka sody oczyszczonej 1 garść orzechów- zmiksować blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół
ClauditteMissCooking
Jagodzianki, jak z cukierni 472blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą. Odstawić na około 20-30 minut przed włożeniem do piekarnika Piec: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać aż ostygnie. Można je jeść również na ciepło :D Smacznego :) Zobacz także: Bułki truskawkowe bez drożdży
KreatywnePiny
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 179łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy na niewielką (prostokątną) blachę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni (ciasto zbytnio
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
cisto jogurtowe z truskawkami 158Produkty: 250 g mąki pszennej 120 g cukru 125 g masła 300 ml jogurtu 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie:
Ugotujmy Coś
Biała czekolada + truskawki = szalenie prosty TORT wiosenno-letni 265silikonowe, posmaruj je dodatkowo tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia). Piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 40 min do 1 h. Sprawdź, czy patyczek wetknięty w ciasto jest suchy, wtedy biszkopt jest gotowy. Ostudź kilka minut w foremce, później odstaw do całkowitego ostygnięcia bez foremki. Na średnim gazie, w rondelku, podgrzej śmietankę, aż zacznie delikatnie bąbelkować przy
Gotowanie to kochanie
Męskie ręce Piotra Kucharskiego 186wyrabiają. Czar! W ogóle wszystkie zdjęcia w książce są piękne. Oszczędnie skomponowane, bez porozsypywanych po blacie przypraw… Trudniejsze wypieki są sfotografowane „krok po kroku” podczas procesu wyrabiania, łatwiejsze – operują tylko pokusą „gotowego”. Tym razem daliśmy się skusić szybko. Czasem się zdarza… Opanujcie antyglutenowy obłęd i pieczcie chleb! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEK
Wielkanocna szarlotka z białą czekoladą, budyniem i bezą 193uwielbiają szarlotkę! Kakaowe ciasto z jabłkami w cynamonie, z białą czekoladą i bezą. Dla mnie rewelacyjna i na pewno nie raz ją powtórzę. W takiej postaci może zagościć na wielkanocnym stole. Tortownica 24 cm 3 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny lub masła 2 łyżki śmietany
VioletoweKucharzenie
CHLEB PEŁNOZIARNISTY, OWSIANO-ORKISZOWY NA DWÓCH ZAKWASACH 313Kolejny z pysznych, zdrowych, pełnoziarnistych chlebów na zakwasie. Po chlebie ziarno przy ziarnie (od którego zaczynałam swą przygodę z pieczeniem chleba), gryczano-orkiszowym
Smaczne Zdrowe
Pieczone bataty z masłem orzechowym i bakaliami. Pyyyycha! 213deser, który przygotowuje się tak łatwo i który możemy jeść bez żadnych wyrzutów sumienia. Składniki: 2 średnie lub duże bataty 4 łyżki masła z migdałów (nie polecam masła z orzechów arachidowych - działa pleśniotwórczo) 2 garście rodzynek · Rozgrzej piekarnik do 200 °C, blachę do pieczenia wyłóż papierem. · Ziemniaki umyj, osusz papierowym ręcznikiem
Roślinna - blog wegański
Prażone migdały z miso 241łyżeczki sosu sojowego Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie równomiernie rozsyp na niej migdały. Do małej miseczki przełóż pastę i wlej sos sojowy. Dokładnie rozmieszaj tak, aby miso się rozpuściło i powstała jednolita gęsta pasta, którą za pomocą pędzelka bez trudu rozprowadzisz na przygotowanych orzechach. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez
Roślinna - blog wegański
Cupcakes! 191ziemi, co zrozumiałe, krem na nich nie pozostał. Nie ma soboty bez sprzątania, więc biorę się za mopa, a dla Was mam babeczki (nie z podłogi). Miłego! Składniki (na 12 szt. babeczek) suche 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru mokre 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 jajka
pink envelope