Francuskie buraczki z sosem aioli

Francuskie buraczki z sosem aioli

Francuskie buraczki z sosem aioli

Pyszna przystawka, mimo iż wygląda jak pieczarki.:) Pomysł na buraka karmelizowanego w miodzie, podanego na cieście francuskim. SKŁADNIKI: - 2 średnie buraczki - 1 gotowiec - ciasta francuskiego - 4 łyżki miodu -  2 łyżki octu balsamicznego Sos aioli :   - główka czosnku  - 1/2 szklanki majonezu - pół cytryny  - łyżeczka cukru Kroimy buraczki na półtalarki - w miarę cienkie. W szklance rozrabiamy ocet balsamiczny i miód, dodajemy pół szklanki wody - zalewamy w brytfannie pokrojone przez nas b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dlaSmaQ

Autor

Kaja Lelonek-Laber

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto, sosy, majonez, przystawki, burak, buraki, pieczarki, pieczarki w cieście, ciasto z bezami, pyszne ciasto, pieczarki w sosie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pieczone buraki, pieczony burak

Inne przepisy z dlaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.