bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1582/3453)

Chleb z ziarnami, upieczony na proszku... 257

Polecam smaczny domowy chleb, który możemy szybko upiec,  bo bez czekania na wyrastanie, jak jest to w przypadku użycia zakwasu czy drożdży Potrzebujemy 1 kg mąki, ~500 ml ciepłej wody, proszek do pieczenia 30 g, łyżkę cukru, łyżkę soli, szklankę różnych nasion 200 ml, 2 łyżki octu, 1 łyżeczkę płaską sody oczyszczonej. Wszystkie suche składniki łączymy

chleba naszego
Makaronowe muffinki z grzybami. 164

przyprawami i ziołami. 3. Formę do pieczenia muffinek smarujemy  masłem, następnie do każdego wgłębiania wkładamy porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie zalewamy przygotowaną masą. 4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy. 5. Podajemy

Izabelawkuchni
Mini ciasta dyniowe bez glutenu 156

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Foremki smarujemy olejem kokosowym. Sypkie składniki mieszamy. Dodajemy do nich puree z dyni, jajka oraz masło. Ciasto przelewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut, aż będzie rumiane od góry, lub patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty. Smacznego! Artykuł Mini ciasta dyniowe bez glutenu pochodzi

PaleoLife
Kruche ciastka jak u babci (tylko bez glutenu) 135

papierem do pieczenia. Sypkie składniki mieszamy. Dodajemy do nich żółtko oraz masło i mieszamy wszystko razem tak długo, aż ciasto przestanie się kleić nam do rąk. Wałkujemy i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy je około 15-20 minut. W zależności jakie grube i duże przygotowaliśmy kruche ciastka. Smacznego! Artykuł Kruche ciastka jak u babci (tylko bez glutenu) pochodzi

PaleoLife
Babeczki otrębowe ze śliwkami 171

miseczce mieszamy mleko i olej, wlewamy je do suchych składników i mieszamy łyżką tylko do połączenia składników Pieczemy w natłuszczonych ewentualnie papierowych foremkach do muffinek , ok. 20-25 min- do suchego patyczka. Wyszło mi  16 babeczek. Przepis zaczerpnęłam z "Zieleniny bez glutenu"- M.Cielenga-Wiaterek. W oryginalnym przepisie zamiast śliwek zastosowano rabarbar. Babeczki najlepsze dziś i jutro

Proste Potrawy
PLACUSZKI RYŻOWE Z MAKIEM I JEŻYNAMI 181

działce i dojrzewają w promieniach słońca. Ostatnio całkiem sporo ich nazbierałam, więc nie obejdzie się bez przepisu z nimi. Słodziutkie, rozpływają się w ustach. Zawierają dużo witamin, które są nam potrzebne.  ~~SKŁADNIKI~~ mąka ryżowa 8 łyżek proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki jaja 3 szt. mleko 3/4 szkl. mak niebieski 1 łyżka olej roślinny 3-4 łyżki

Kuchnia Paulettes
drożdżówka - najprostszy przepis 1557

wszystkie składniki mieszam łyżką) wykonanie: Składniki na ciasto wkładam do większej miski w zapisanej wyżej kolejności i (bez mieszania!) odstawiam na 3 godziny (sprawdziłam - latem wystarczą 2). Po tym czasie całość mieszam łyżką i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję ciasto kruszonką i wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam na 170 stopni i piekę około 45 minut

babka w formie
Zielone muffiny z jarmużem (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 163

skrobi (u nas z tapioki) -50g wiórków kokosowych -120g świeżego jarmużu (bez łodyg) -200ml mleczka kokosowego -60g oleju kokosowego -2 łyżki soku z cytryny -90g ksylitolu  -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym Dodatkowo -ubita śmietanka kokosowa -wiórki kokosowe - żelki/galaretkiBonelle Mąkę, skrobie, wiórki i kamień winny wymieszać w misce

Candy Pandas
Przepis #12 Świąteczne babeczki 130

Witajcie, święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Nie wyobrażam sobie tych świąt bez babeczek! Zawsz można je zrobić szybko mieszając wszystko w jednej misce ( i za to je uwielbiam). Stało się tradycją, że co roku piekę babeczki. Tym razem postanowiłam zrobić je w zdrowszej wersji. Dodając moje ulubione składniki wymyśliłam smakowite, sycące babeczki - idealne do świątecznego koszyczka. Składniki(...)babeczek) suche - mąka owsiana 180 g - mąka kokosowa 60 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - soda oczyszczona 1 łyżeczka - cynamon 0,5 łyżeczki mokre - masło orzechowe 3 łyżki - miód 1 łyżka - 1 jajko - mleko roślinne 0,5 szklanki - banan 3 sztuki - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej rozgniatamy banany. Dodajemy masło

Health-Fit-Life
Pasztet drobiowy w słoiku. 196

Kochani, już wcześniej proponowałam Wam pasztet drobiowy , ale pieczony. Tym razem zachęcam do wypróbowania pasztetu gotowanego w słoiczkach. Bardzo fajnie rozsmarowuje się na chlebie. Jest pyszny i delikatny, dzięki dodatkowi śmietanki. Bez obaw możecie podać go dzieciom. Myślę,że im posmakuje:) Do zrobienia pasztetu wykorzystałam mięso drobiowe z rosołu. Składniki: 600 g. mięsa drobiowego z rosołu (zważyłam już obrane

Agusiowe smakołyki
Karkówka ziołowa pieczona z młodymi ziemniakami 161

bez termoobiegu . Uwaga! Naczynia żaroodpornego nigdy nie można wkładać do rozgrzanego piekarnika bo szok temperatur może spowodować jego pęknięcie.   Przez pierwsze 45 minut piec w temperaturze 200C. Następnie zmniejszyć do 160C i dopiekać kolejne 45 minut - karkówka długo pieczona w niskiej temperaturze jest niesamowicie miękka, krucha i pysznie rozpadająca się na widelcu .  Na ostatnie 15 minut pieczenia

Grunt to przepis!
Mazurek z orzechami i bezą 151

wysokość 2-3 cm. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor. Jeszcze ciepły spód smarujemy dżemem. BEZA: Z białek ubić sztywną pianę dodając cukier, wyłożyć ją na posmarowany dżemem spód i posypać posiekanymi orzechami. Mazurek wstawić do piekarnika i piec, aż piana się zarumieni

psgotujemy
Shrek 180

dalej mieszając , dodajemy żółtka , mąki z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 - 35 minut w temp. 180 C. Masa budyniowa: 1 l zielonego soku Pysio ( użyłam 900 ml soku ) 3 budynie śmietankowe bez cukru Wykonanie:  700 ml soku gotujemy w garnuszku . W 200 ml rozpuszczamy 3 budynie i dodajemy

Różne smaki w kuchni
Pieczone rzodkiewki 162

miniony weekend był piękny, nie odbyło się bez wielkiego otwarcia sezonu grillowego. Takiego trochę mieszanego, bo było i coś z grilla i coś z piekarnika. To "coś" z piekarnika - to pieczone rzodkiewki. Sceptycznie podchodziłam do tego przepisu, no bo jak to - te chrupiące rzodkiewki mam upiec? Wyjdzie kapeć. Myliłam się. Pieczone rzodkiewki, po upieczeniu stają się delikatnie chrupiące(...)pieprz Rzodkiewki umyć i odciąć liście, przekroić na pół. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać oliwą i octem. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 30 min (w połowie pieczenia rzodkiewki przemieszać). Smacznego

CookYourself
BUDYŃ ŚMIETANKOWY PRZEKŁADANY GRUSZKAMI I DOMOWĄ GRANOLĄ 142

Budyń śmietankowy  2 białka jaj 1 łyżka miodu  2 łyżeczki masła orzechowego bez cukru  mleko  2 gruszki  PRZYGOTOWANIE  GRANOLA : W misce łączymy płatki owsiane, miód, białka i masło orzechowe . Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem . Pieczemy do zarumienienia w 180 st. C BUDYŃ : Gotujemy według przepisu na opakowaniu :) Można dosłodzić odrobiną brązowego cukru

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania