bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1573/3453)

Serowe mini pączki 486

Serowe mini pączki to moje guilty pleasure. Do kawy, do kanapki ze śledziem, do żurku… mogę je jeść wszędzie. Są bardziej wciągające niż popcorn i

ladykitchen
Kruche ciasto z bezą, truskawkami i bitą śmietaną. 139

Dodatkowo: 500ml śmietany (36%) 150g truskawek bezy (50g) 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować kruchy spód mieszamy wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie ugniatamy. Pamiętaj by nie ugniatać zbyt długo by nie ogrzać ciasta. Następnie podsypując mąką ciasto należy rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia. Spód nakłuj widelcem i wstaw(...)Śmietanę ubij na sztywno z cukrem a truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Upieczony spód wysmaruj dżemem a następnie szprycą lub łyżką nałóż 1/3 śmietany, przekładaj truskawkami i rozkruszoną bezą aż wyczerpiesz wszystkie składniki

wysmienity
beza z bitą śmietaną i wiśniami z kompotu... 161

uważać aby białka były czyste bez żółtka, żółtka schować do lodówki lub zamrozić do innych potraw białka przelać do misy robota i na dużych obrotach ubijać, gdy zaczną gęstnieć porcjami dosypywać cukier puder w trakcie ubijania, mąkę ziemniaczaną, na koniec wlać ocet i łyżką wmieszać w białka blaszka z papierem do pieczenia, szybko nałożyć pianę i formujemy(...)piec80-85 minut, po upieczeniu bezy nie wyjmujemy bezy z piekarnika, zostawić ją w wyłączonym piekarniku na noc przy minimalnie uchylonych drzwiczkach zimną śmietanę ubić w wysokim naczyniu mikserem z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno, całą śmietanę wyłożyć na środek bezy na śmietanie rozłożyć odsączone z kompotu wiśnie bez pestek - beza jest na wierzchu i spodzie chrupiąca

W Mojej Kuchni Lubię
Krajanka z masła orzechowego i płatków owsianych z otrębową kruszonką i powidłami śliwkowymi bez mąki, masła i cukru 162

resztka płatków owsianych, znalazłam jeszcze różnego rodzaju otręby i płatki quinoa więc postanowiłam to wszystko połączyć i stworzyć pyszną ale znacznie zdrowszą wersję krajanki. Przepis jest banalnie prosty, ciasto piecze się tylko 10 minut, a do tego smakuje tak obłędnie, że jeszcze zanim skończyłam robić zdjęcia pochłonęłam trzy duże kawałki, ciasto wyszło cudownie, nie spodziewałam się takiego smaku, dlatego(...)powideł śliwkowych do posmarowania ciasta (najlepiej takich domowej roboty bez cukru ) Przygotowanie :  Spód : W misce mieszamy płatki owsiane i otręby z masłem, miodem i jajkiem, jeśli masa za słabo się skleja można dodać więcej masła albo więcej miodu, następnie powstałe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10-15 minut w temperaturze

zdrowa vege kuchnia
Sernik tradycyjny 225

Zajączek tyż jyno kolorowe jajca w zygrodzie złożył, bo bombków tak nie było, ani bez wojna, ani po nij. Hejstens jakiś lizak, drops abo takij groszek kolorowy sie dostało. Były też jeszcze różowy raczki i bioły taky zygoweczki. Kołołcz abo mołbaby tyż rychli dómi piekli, nierozł jeszcze takoł mało babka, abo zajączka, co ekstra na stół był upieczony(...)bajki i cuda roztómajte..." Prezentowałam już Wam do tej pory przepisy na babki (których jeszcze do świąt nie zabraknie na blogu), dlatego dzisiaj postanowiłam pokazać Wam sernik. Taki klasyczny, bez udziwnień. Na kruchym spodzie, z puszystą masą serową, polewą i bakaliami. Wprawdzie brakuje w nim rodzynek (ponieważ niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo ubolewa

My simple kitchen
Zupa z pieczonej dyni, papryki i pomidorów 203

pieczenia skórką do dołu, skrapiamy łyżeczką oleju i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na środkowej półce przez 20 minut, aż dynia będzie na tyle miękka żeby dało się w nią wbić widelec. W tym czasie oczyszczamy z gniazd nasiennych papryki, obieramy cebule i kroimy je na ćwiartki lub ósemki. Pomidory traktujemy tak samo – ćwiartki lub ósemki, bez obierania. Wyjmujemy(...)rosołu. Dodajemy upieczoną dynię i cały sok z tłuszczem i przyprawami z blaszki. Wszystko blendujemy razem na gładką zupę, podgrzewamy do zagotowania. Zupa była już przyprawiana w trakcie pieczenia warzyw, ale sprawdzamy na wszelki wypadek czy nie trzeba czegoś dosypać. Gorącą zupę podajemy z kleksem śmietany, z groszkiem ptysiowym, posypaną drobno posiekaną zieleniną, albo jako dodatek do serowych grzanek

Karo in the Kitchen
Białoruski zaparzany chleb żytni ze słonecznikiem i kminkiem 161

pszenna typ 650. Sposób przygotowania tego chleba można zobaczyć na kanale Andrieja YT "rusbrot": https://youtu.be/seCL6jvXZ5U Nie miałem wszystkich wymaganych przez oryginalną recepturę składników, więc nieznacznie ją zmieniłem. Piekłem w foremkach, zrobiłem nieco luźniejsze ciasto niż to z filmiku. Zaparka (scukrzona):  100 g mąki żytniej typ 720  60 g słód żytni ciemny fermentowany 10 g kminek cały(...)Posmarować wierzch chlebów rzadkim ciastem i posypać obficie słonecznikiem (około 50 g słonecznika na posypkę). Pieczenie: 230°C 7 minut 200°C  7 minut 180°C   45 minut na koniec dopiec boki i spód chleba ok. 5-10 minut bez foremki na termoobiegu Smacznego chleba

Przepisy na domowy ser i chleb
Łosoś w sosie miodowo-musztardowym 108

także do przepisów na: ryba w soli dorsz w papilotach pieczony pstrąg ryba w porach dorsz smażony z sosem maślanym łosoś ze szpinakiem łosoś pieczony z parmezanem dorsz w sosie cytrynowym pstrąg w sosie ziołowym łosoś barbecue tacos z rybą bowl burrito z łososiem pstrąg z orzechami halibut pieczony ryba z frytkami ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Przygotowanie : 20 minut(...)Ilość porcji: 2 Składniki ryba: – filet z łososia ze skórą lub bez, około 300 g – 2 łyżki miodu płynnego – 2 łyżki miękkiego masła – 2 łyżki musztardy Dijon lub musztardy sarepskiej – 1 łyżka musztardy ziarnistej francuskiej – 4 ząbki czosnku – 2 łyżki soku z cytryny – 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrego chilli – sól

nietylkopasta.pl
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 109

odstawić na 15 min do lekkiego napuszenia. Posypać mąką, ponacinać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. Piec 55 min. Wyjąć z formy, można wstawić do gorącego piekarnika i zostawić do całkowitego wystygnięcia. *można też użyć mieszanki gotowych mąk bezglutenowych tylko bez żadnych ulepszaczy. Smacznego! Bezglutenowy chleb drożdżowy Bezglutenowy chleb drożdżowy Bezglutenowy chleb drożdżowy

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 107

odstawić na 15 min do lekkiego napuszenia. Posypać mąką, ponacinać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. Piec 55 min. Wyjąć z formy, można wstawić do gorącego piekarnika i zostawić do całkowitego wystygnięcia. *można też użyć mieszanki gotowych mąk bezglutenowych tylko bez żadnych ulepszaczy. Smacznego! Bezglutenowy chleb drożdżowy Bezglutenowy chleb drożdżowy Bezglutenowy chleb drożdżowy .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Paszteciki szczecińskie z mięsem 145

zrobiłam i się wprost zakochałam. Niezwykłość tych pasztecików polega na tym, że są one smażone w głębokim tłuszczu jak pączki. Dzięki temu smakują wyjątkowo, zupełnie inaczej, niż tradycyjne paszteciki pieczone.  Pasztecik szczeciński to danie typowe dla Szczecina, nadziany najczęściej mięsem, kapustą z grzybami lub pieczarkami z serem. Serwowany w towarzystwie czystego, czerwonego barszczyku. Najstarszy lokal serwujący paszteciki został założony(...)dzień odgrzewam w mikrofalówce, niewiele tracą na smaku. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze mój przepis na tradycyjne paszteciki pieczone i paszteciki z ciasta francuskiego ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam :  Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. klik   Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Kakaowe makaroniki z czekoladowym nadzieniem 134

być jeszcze bardziej czekoladowego? Delikatne, a jednocześnie intensywne w swym czekoladowym smaku. Wbrew pozorom nie są tak trudne do przygotowania, jak może się wydawać. Wystarczy odrobina ostrożności przy mieszaniu bezy, a reszta zrobi się niemal sama. Składniki: 150 g mąki migdałowej 100 g cukru pudru 150 g drobnego cukru 40 g ciemnego kakao białka z czterech jaj (koniecznie w temperaturze(...)ubijaj na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dosypuj biały cukier (najlepiej po jednej łyżeczce). Tak przygotowaną bezę dodawaj stopniowo do masy kakaowej. Przede wszystkim użyj do tego szerokiej szpatułki i mieszaj na tyle delikatnie, by białka nie opadły. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, po czym wykładaj na niego niewielkie porcje ciasta makaronikowego. Można w tym celu użyć szprycy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kompot z suszonych śliwek 78

się nie stanie. Niestety blogerzy kulinarni przygotowują potrawy z dużym wyprzedzeniem. I tak jak bez problemu mrozi się różne rzeczy, kompot musiałam zawekować, bo najnormalniej w świecie kończy mi się miejsce w zamrażalniku. A przede mną jeszcze zamrażanie pieczonych mięs na zimną płytę i mrożenie pierogów. Nie wiem gdzie to wszystko upchnę. Balkon na razie odpada – dziś

Kardamonovy
Mini zawijaski z ciasta francuskiego z masą makową 118

Każdy obracamy i na jednej połowie dłuższej części rozprowadzamy masę. Połowę z masą przykrywamy tą połową ciasta bez masy. Lekko przyciskamy. 2. Ostrym nożem kroimy około 1 - 1,5 cm paski. Tak samo robimy z pozostałym ciastem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. 3. Każdy pasek skręcamy i układamy na blaszce.  4. W miseczce roztrzepujemy jedno jajko

kruche babeczki
Kawowa rolada z masą krówkową i jabłkiem 107

proszku 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo:  1 duże jabłko łyżeczka cynamonu 10 cukierków krówek 1/4 szklanki mleka łyżeczka kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Biszkopt kawowy: Zacznijmy od przygotowania blaszki z piekarnika - wykładamy ją całą papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Mieszamy w miseczce obie mąki, proszek do pieczenia i kawę. Oddzielmy żółtka od białek. Białka(...)każdym punkcie miała tą samą grubość. Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pilnujemy czasu pieczenia - to tylko 8 minut. Ciasto od razu wyciągamy z piekarnika, biszkopt wykładamy papierem do góry na wcześniej przygotowaną ściereczkę bawełnianą. Ściągamy papier - powinien bez problemów się odkleić. Zwijamy ciasto w roladę, razem ze ściereczką. Odkładamy do wystygnięcia, na około

Kronika Piekarnika