bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1590/3453)

Schab pieczony w mleku 88

Kruchy i soczysty schab pieczony w... mleku! :) Pierwszy raz znalazłam tego typu metodę przygotowywania wędliny, ale sprawdziła się w 100%. Mleko podczas pieczenia powinno sięgać mniej więcej do połowy wysokości mięsa, a resztę polewamy tylko kilkakrotnie z wierzchu. I to wystarczy, żeby uzyskać przepyszną, dobrze doprawioną wędlinę na kanapki. Składniki: 1 kg schabu bez kości 5 ząbków czosnku(...)mięso. Zawinąć je w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 12-24 godziny. Po tym czasie wyciągnąć, odwinąć z folii, włożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać mlekiem. Piec w temperaturze 200°C przez 70 minut. W czasie pieczenia 3-4 razy polać mięso mlekiem, w którym się piecze. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić mięso

Świat Domowej Kuchni
Number Cake 102

cake.  Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego :) Tort wszystkim się spodobał i na szczęście posmakował :) Tort wbrew pozorom jest bardzo łatwy do zrobienia. Należy pamiętać, że ciasto przed pieczeniem musi być dobrze schłodzone i najlepiej upiec je 1-2 dni wcześniej. Masę można zrobić dzień wcześniej lub w dniu podania, a tort przełożyć na kilka godzin przed imprezą(...)mascarpone 3 łyżki cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego Dekoracja: truskawki, bezy,  mięta, goździki,  maliny liofilizowane w proszku do posypania Ciasto: Składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Podzielić na 4 części. Każdą z nich rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość ok 4mm. Odrysować z szablonu cyfry, każdą

Smakołyki Asi
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 181

łyżeczki kardamonu i 2 łyżki soku z pomarańczy) - 1 łyżka masła Całość zmiksuj blenderem, tak aby nie potrzebnie, nie napowietrzać masy serowej, wtedy sernik nam nie popęka podczas pieczenia. MASA DYNIOWA: - 2 szklanki pokrojonej w kostkę i obranej dyni piżmowej (nie używaj innego rodzaju dyni, ewentualnie Hokkaido, inne dynie się nie nadają do ciasta, są za wodniste, mdłe(...)podsmażaj w rondelku na maśle, aż całkowicie się rozpraży. czynność tą robimy bez pokrywki, tak aby cała wilgoć odparowała z dyni. Dodajemy cukier, czekoladę, cynamon i mieszamy masę. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, masę zagotowujemy ponownie. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylep nią ciastem. 1/4 ilość ciasta odłóż na bok, będziemy

SMYKWKUCHNI
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 136

Oetkera 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 100ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera Do nasączenia: 120ml zaparzonej, mocnej, ostudzonej kawy 60ml likieru migdałowego lub kawowego lub pomarańczowego (w wersji bez alkoholu dać więcej kawy i posłodzić ją 2 łyżeczkami cukru pudru) Krem: 500ml schłodzonej(...)masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. 3. W miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, ciemnym i czarnym kakao. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać

Mała Cukierenka
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 237

Oczywiście nie da się całkowicie zrezygnować z niektórych kalorycznych składników, ale zawsze można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis na krem do tortów (obecnie(...)document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Torcik marchewkowy z kremem kokosowym PRZEPIS   Temperatura pieczenia: 180 o C Czas pieczenia: o k. 45 min. Ciasto /insp iracja: MW , ø 18 cm / 2/3 szkl. mąki pełnoziarnistej 0,5 szkl. cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki imbiru szczypta soli

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort cytrynowo miętowy- oldschoolowy 186

taki torcik. Pyszny, z lemon curd i mascarpone.  Nasączony jest cytrynówką i miętą.  Posmarowany bezą włoska. Używając palnika cukierniczego przypiekłam ją troszkę ;) Nie przyzwoicie prosty do wykonania.  Orzeźwiający- słodko kwaśny z delikatną nutą mięty. Spróbujcie Biszkopt o średnicy 18 cm, pieczony w wysokiej tortownicy. Przepis na biszkopt 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego(...)Wysoką tortownicę wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno). Nie trzeba smarować boków. Jajka ubijajcie tak długo, aż potroją swoją objętość (u mnie 6 minut) Następnie w trzech turach, dodajcie przesianą mąkę i zamieszajcie szpatułką delikatnie, ale dokładnie.  Przełóżcie masę do tortownicy wyrównajcie i do nagrzanego piekarnika-170 stopni C z termoobiegiem 160. Pieczcie około 30-35minut, sprawdźcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasta owocowa, czyli sposób na uzyskanie jeszcze smaczniejszych wypieków 75

różnorodności w smaku? Jeśli tak to na pewno zainteresują Cię pasty owocowe. To bardzo prosty produkt, którego z powodzeniem dodasz do praktycznie każdego deseru. Poczujesz jeszcze większą przyjemność z pieczenia, dając sobie szansę wejść na jeszcze wyższy poziom przygotowywania smakołyków. Wybierz najlepszy smak z najwyższą jakością Tego rodzaju pasty owocowe do wypieków , są stosowane bardzo często przez cukierników, których(...)się jeszcze bardziej kolorowe, ciesząc nie tylko podniebienie ale i oko. Bez problemu takie produkty znajdziemy na sugar-craft.pl, gdzie szeroka oferta spełni oczekiwania nawet tych z wysokimi wymaganiami. Warto zauważyć, że pasty owocowe należy wybierać z niezwykłą starannością. Aby ograniczyć sobie stres związany z niepowodzeniem podczas pieczenia, warto wybierać spośród najpewniejszych produktów oraz wysokiej jakości, zadowalającej nawet profesjonalistów

sierotka maRysia w kuchni
Sernik pod kokosową pierzynką 127

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie ,1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru, 3/4 szklanki cukru ,pół szklanki oleju ,2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
Pizza na bogato – domowa pizza na dużą blachę 175

podwojenia objętości (na około 1 godzinę). Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotowujemy składniki na pizze. Kabanosy drobno kroimy.  Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, papryki w kostkę. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Papier i nasza dłoń smarujemy niewielką ilością oliwy lub  oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy

Słodkie okruszki
ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 278

Ciasto zapiekać w gofrownicy. Długość pieczenia zależy od mocy sprzętu oraz Waszych preferencji smakowych. Smacznego! — BTW całości: 335 g, 472 kcal, B 28 g, T 35 g, W 7 g. W 100 g: 141 kcal, B 8 g, T 10 g, W 2 g.     Artykuł ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi

Ola la LCHF
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 543

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Budyń gotujemy na mleku, bez cukru wg przepisu na opakowaniu i studzimy(...)łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 szkl cukru wykonanie: Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy na papier do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kruszymy ją. Na ciasto czekoladowe wykładamy 1/2 kremu budyniowego, przykrywamy drugim ciastem, wykładamy resztę kremu i posypujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Karkówka pieczona 145

Kolejna rozgrzewka przed zbliżającymi się świętami .  Dziś zapraszam na przepyszną karkówkę pieczoną z cebulką , super smakuje , w takim tempie znikała z talerzy że na pewno zawita na stole świątecznym po raz kolejny , zapraszam do wypróbowania przepisu .  Składniki  1 kg karkówki  ( bez kości ) 2 łyżeczki papryki czerwonej  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  2 łyżeczki pieprzu(...)aluminiową . Kiedy mięso jest zawinięte , w naczynie żaroodporne wlewam wodę do połowy , na to wykładam folię aluminiową i wkładam na to mięso , wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni , pieczemy około 3 godzin , sprawdzając aby nasza woda nie wyparowała z naczynia . Po tym czasie , mięso wykładamy na talerz i czekamy do wystudzenia , i gotowe do podania

Mój Smak
Kokosowa wiewiórka 464

które nie są za specjalnie zwolennikami kokosu i o dziwo bardzo im smakowało, więc naprawdę warto spróbować. Polecam serdecznie. Składniki na blaszkę 28×28 cm. Piekarnik góra dół bez termoobiegu: Biszkopt: – 5 dużych jaj – 0,7 szklanki cukru – 0,7 szklanki mąki pszennej – 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białko ubijamy. Do ubitego łyżka po łyżce(...)dodajemy przesiane mąki, które delikatnie mieszamy szpatułką (ja bardzo krótko wmieszałam mąkę najpierw mikserem, a dopiero potem szpatułką). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przelewamy do foremki, równo rozprowadzamy i pieczemy 20-25 minut (do tzw suchego patyczka i do złocistego koloru). Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Masa kokosowa

Relaxtime
Tarta szarlotka pod bezą 186

dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: podczas pieczenia ciasto  może się podnieść, ponieważ jest duża powierzchnia, wystarczy położyć na nią papier do pieczenia i wsypać równomiernie(...)ryżu, 5 min przed końcem pieczenia ściągamy papier z ryżem. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy (garść jabłek zostawiamy) na dużej patelni z dodatkiem miodu. Dodajemy pozostałe jabłka, cynamon, cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu, sok z cytryny, całość mieszamy. Jabłka zagęszczamy wiórkami kokosowymi. Pozostawiamy do przestygnięcia. Beza: Białka miksujemy na sztywną pianę, stopniowo

Moniki Smakołyki
Ciasto z kiwi, cytrynową pianką i galaretką 237

łyżki wody. Prostokątną blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić ciastem spód. Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 opakowania kisielu cytrynowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: owoce kiwi(...)dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć obrane i przekrojone na pół kiwi, a na nich ubitą pianę. Wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 minut. Po ostudzeniu wylać rozpuszczoną, tężejącą galaretkę na wierzch ciasta i schłodzić

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania