bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1588/3453)

Najpyszniejsze ciasto drożdżowe z waniliowym serem i cytrynowym lukrem 115

dobry. to ten obecny jest rewelacyjny. Dlatego rzuciłam się w wir pieczenia wszystkiego, co da się upiec. Ciasta wychodzą bezkonkurencyjnie: piekarnik piecze równomiernie i tak, jakbym sobie tego życzyła. Na początku rozgryzienie panelu sterowania było niezłą zabawą, ale kiedy wszystko wreszcie pojęłam, to współpracuje się nam bez zarzutu 😊 Dzisiaj zapraszam Was na ciasto, które miało być wieńcem(...)ostrym nożem przeciąć wzdłuż, a następnie dwa końce skręcić zakładając jeden na drugi - rozciętą częścią ku górze. Taki "warkocz" zwinąć w ślimak i ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto, przy pomocy pędzelka, posmarować obficie lekko podgrzanym mlekiem. Odstawić na kilkanaście minut, aby podrosło. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 170 stopni. Ja korzystam z funkcji termoobiegu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone gołąbki z karpiem, suszonymi grzybami i kaszą owsianą 167

naszym wigilijnym stole zależy od naszych indywidualnych upodobań. Dziś prezentuję przepis na pyszne pieczone gołąbki z farszem rybno- grzybowym. Potrawa jest łatwa do przygotowania.  Z powodzeniem może znaleźć miejsce na świątecznym stole. SKŁADNIKI: 1 główka kapusty włoskiej, 300g filetu z karpia bez skóry, 1 saszetka kaszy owsianej, 30g suszonych grzybów, 1 cebula, 1 jajko, 1/2 szklanki bulionu warzywnego(...)liści nakładam porcję farszu. Liście składam w kopertę. 4. Gołąbki układam na patelni. Obsmażam po 3 minuty w każdej strony. Następnie przekładam je na blachę, zalewam bulionem i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Farsz oraz gołąbki były smażone ma patelni Ambition. http://ambition.pl

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort piernikowo krówkowy cappuccino 111

krówka. Czy może być coś lepszego. Nie oderwiecie się od niego w święta :-)           biszkopt piernikowy: 4 jajka wielkość M 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka płaska kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado   krem cappuccino: 80 g kawy cappuccino(...)serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny płaskie 400 ml śmietany kremówki 30 %   przełożenie: 300 g kremu krówkowego nasączenie: 125 ml wina czerwonego 1 cytryna 50 ml wody dekoracja: pierniki, bezy, polewa czekoladowa, kawa cappuccino  Biszkopt: Do miski wbijam białka, ubijam na sztywno, dodaję cukier stopniowo i dalej ubijam aż cukier się rozpuści. Dodaję stopniowo żółtka i dalej ubijam.Masa musi

wesoła kuchnia
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #7 Sernik straciatella z malinami 54815

szybki w przygotowaniu. A jeżeli znajdziecie trochę czasu i przygotujecie spód dzień wcześniej, to samo ciasto będzie już ekspresowe. No dobrze, jedyne co zabiera nam przy nim czas to pieczenie, ponieważ jest to jednak 80 minut. Sernik smakuje znakomicie i jakby się tak uprzeć, to nie potrzeba do niego nawet miksera. Zanim przejdę do przepisu pokażę wam jak wyglądało(...)średnicy 19 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Spód: – 1 szklanka zmielonych (zblendowanych) herbatników – wychodzi około 20 sztuk – 60 g masła – 1 łyżka kakao (gorzkiego) Herbatniki mielimy w blenderze na piasek i dodajemy do nich kakao. Masło rozpuszczamy i przelewamy do ciasteczek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przekładamy do foremki

Relaxtime
Kurczak pieczony w musztardzie 1055

dań, w których wykorzystuję mięso drobiowe mielone, ale za smakiem udek pieczonych nie przepadam jakoś szczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około 8 udek z kurczaka (bez pałek) 1 cebula 5-8 małych pieczarek 3-4 łyżki musztardy francuskiej(...)musztardą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny, a najlepiej na całą noc. Następnie rozkładamy je na dnie żaroodpornego naczynia wyłożonego cebulą. Naczynie przykrywamy folią aluminiową (niezbyt szczelnie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 75 minut, Po tym czasie usuwamy folię, dodajemy pieczarki i zapiekamy dalej, do zrumienienia się mięsa (u mnie około 20-25 minut

Smaki Na Talerzu
Sylwestrowe świnki 191

urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy nie bolał mnie od tego brzuch :) ) jak i na zimno. Jako nadzienie możecie użyć owoców ze słoika, porządnego babcinego dżemu (dobrze wysmażony i bez żelatyny) lub najprościej - Waszej ulubionej czekolady. Ja upiekłam świnki z orzechową Milką. W zależności od wielkości(...)kostce czekolady, przykrywamy czekoladę drugim końcem ciasta. Za pomocą szklanki wycinamy kółka, tak żeby czekolada zawsze była w samym środku (jeśli znajdzie się na brzegu kółka może wypłynąć podczas pieczenia). Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia zostawiając duże odstępy, żeby miały miejsce na wyrośnięcie. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Kieliszkiem wycinamy po trzy mniejsze kółka

Ciastkozercy
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 231

Przyznamy się bez bicia, ze ryby jadamy nader rzadko. Czas najwyższy to zmienić, zwłaszcza że L. kusi promocją na pstrąga łososiowego, który jest tańszy niż łosoś a prawie się od niego nie różni. Tym, którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku(...)teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK: > nastawiamy go na 180 stopni, opcja góra i dół. 2. ZIEMNIAKI (10 min): dobrze, aby ziemniaki miały podobną wielkość, wtedy wszystkie upieką się

Nerds Kitchen
Poniedziałek: Pieczone bakłażany z chermoulą, bulgurem i jogurtem 103

Słodycz rodzynek miesza się z wytrawnym smakiem oliwek, dla których tło stanowi pikantna przyprawa – chermoula. Orzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Mięsne gniazdka z pieczarkami 176

mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 2 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do mięsa, np. sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek granulowany 2 łyżki bułki tartej i sucha kajzerka, zalane mlekiem (podczas pieczenia wchłoną wilgoć z mięsa i zagęszczą je) Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule 50 g serka topionego sól i pieprz do smaku Jak przygotować mięsne gniazdka z farszem pieczarkowym(...)kostkę. Cebule również kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewam patelnię bez tłuszczu, na suchą patelnię wrzucamy pieczarki, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy ok. 15 minut, aż odparuje woda, studzimy. Farsz można nakładać do gniazdek również ciepły. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Formę do pieczenia wykładamy papierem. Masę mięsną dzielimy na 4 części, nabieramy łyżką porcję masy, formujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
sernik 137

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru pół szklanki oleju 2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 192

umiejętność przekrajania upieczonego biszkopta na pół, a nie piekła go na dwa razy to wyrobiłabym się w 30 minut :) Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą(...)puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki). Pod koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilkę ubijać. Piana

Healthy food explorer
Brownie z cukinią. 163

dodajemy powoli olej i mieszamy. Pozostałe suche składniki, bez czekolady mieszamy w misce, cukinię wyciskamy w rękach i dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy, dodajemy do tego wymieszane suche składniki, na końcu dodajemy posiekaną na drobno czekoladę i mieszamy łyżką. Gotową masę wykładamy do foremki, nie miałam papieru do pieczenie więc wysmarowałam ją masłem. Proponuje jednak papier

Wypieki Rene
CIASTO MARCHEWKOWE Z KARDAMONEM, PISTACJAMI I SUSZONYMI MORELAMI 156

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego kardamonu szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny 50 g suszonych moreli 50 g pistacji LUKIER 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny opcjonalnie :1 łyżka  smażonej w cukrze skórki pomarańczowej WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 165 st. C, bez termoobiegu. Formę keksową o wymiarach 9x27(...)tarce o małych oczkach. Morele kroimy w drobną kostkę. Pistacje obieramy, krótko prażymy na suchej patelni i obieramy z brązowych skórek - siekamy. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kardamonem. Dodajemy szczyptę soli i skórkę otartą z cytryny. Mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy olej i cukier. Miksujemy na jasną puszystą masę, około 10 minut

cool and minty
Chlebek dyniowy z marchewką i bakaliami 175

muszkatem. Bez wątpienia słodkie i aromatyczne ciasto. Kawałeczek nikomu nie zaszkodzi. Wszystkim bez wyjątku podniesie poziom cukru we krwi… Chlebek dyniowy Składniki: na podłużną foremkę o 12 cm x 32 cm 300 g pszennej mąki 250 g brązowego cukru 3 jajka 150 ml oleju 200 g puree z dyni, tutaj przepis 1 łyżeczka proszku do pieczenia

codojedzenia
Kalarepy nadziewane białą kaszą gryczaną i kozim serem 206

wydrążone kalarepy. Ustawić w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30min. Pod koniec posypać po wierzchu startym kozim serem. Smacznego :) RADA: Kalarepy można podać z sosem, ale same też dobrze smakują :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE , Zapiekanki Tagged: kalarepa , kasza gryczana , kozi ser , kurczak

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania