WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 400 g makaronu (u mnie penne), 2 pojedyncze piersi kurczaka (średniej wielkości), przyprawa kebab-gyros, opakowanie kukurydzy, 6 średniej wielkości ogórków konserwowych, 2 papryki czerwone, 10-15 dag tartego sera żółtego, olej. Składniki sosu: 5 łyżek majonezu, 6 łyżek śmietany, 6 łyżek ketchupu
JejKuchniapiekarniku. Jeżeli chcecie spróbować zbliżyć się do oryginalnego sposobu podawania - przygotujcie dip z niebieskiego sera, śmietany i majonezu oraz natnijcie sporo naciowego selera. Polecam! Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka 2 łyżki oleju sól i pieprz 6 łyżek mąki 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka chili (lub cayenne lub jalapeno) 4 łyżki masła 1 łyżka słodkiego sosu chili 2 łyżki
zadanie-gotowanieAromatyczna zupa, dość syta. Nie zabrakło w niej delikatnego mięsa, warzyw i zdrowej zielonej soczewicy. Wszystko doprawione ze smakiem, tak jak lubię Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki Połowa selera 1 por 2 ziemniaki 1 cebula Pół szklanki zielonej soczewicy 3 małe liście laurowe 3 ziela angielskie Sól, pieprz, lubczyk do smaku ok. 2 łyżek oleju Łyżka
Zasmakuj KuchniProsty sposób na urozmaicenie tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Mięso oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki (wielkości średniego kotleta). Jeśli kawałki
BullioPełne smaku, kotlety drobiowe z pieczarkami i serem. Składniki: pierś z kurczaka (około 500 g) 500 g pieczarek 200 g sera żółtego 4 jajka 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka (z małym czubkiem) soli ------------------------------------------- olej do smażenia Wykonanie: Pierś tniemy na malutkie kawałeczki. Pieczarki kroimy
Smak mojego domujesień . A ja dzisiaj mam słaby dzień , ogólnego lenia i drażliwość na otoczenie :( Więc zrobiłam tak na szybko siekane placuszki z warzywami :) Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli 5 małych pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki Vegeta, pieprz Natka pietruszki Szczypta bazylii Olej Przygotowanie: Pierś, paprykę, cebulę kroję w drobną kostkę. Pieczarki obieram
Domowa Kuchnia u MamySkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10 dkg sera żółtego 1 sos uniwersalny … Czytaj dalej Cannelloni z grzybami leśnymi
czarrna od kuchniPierś kurczaka w prostym sosie z miodu i musztardy, doprawiona odrobiną chili. Mięso oczyścić i posypać solą oraz pieprzem z obu stron. W szklance wymieszać oliwę z musztardą i miodem
Bullioroztopić masło i wrzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak, dodać posiekany czosnek. Smażyć około 3-4 minuty, mieszać co chwilkę. Dodać mozzarellę i wszystko lekko zmiksować. Na przygotowane filety z kurczaka nałożyć farsz na 1 połowę płata mięsa i złożyć na pół. spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i szybko obsmażyć mięso z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso
Kuchnia Pokoleńwzbogaciłam ją o pyszny dodatek, jarmużowy slaw. Małżonek był zachwycony ja również, więc niedługo będzie wątróbkowa powtórka ku wielkiemu niezadowoleniu naszych dzieci. Wątróbka drobiowa Składniki: 400 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki soli 1 łyżka masła klarowanego Jarmużowy slaw 100 g jarmużu 2 marchewki, u mnie czarna i żółta 1 jabłko Sos do sałatki
codojedzeniazupą. Do znudzenia. Do końca sezonu. Do ostatniej dyni w sklepie i na straganie. Składniki szalotka papryczka chili mleczko kokosowe bulion warzywny (2 litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około pół kilograma) łyżka masła/oliwy Przyprawy limonka sos rybny sos sojowy sól pieprz imbir makaron/pieczywo Czytaj więcej
U Fiolkidniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem
Smakołyki Asiwyklaruje, będę nadrabiać zaległości, teraz nie mam na to czasu. Dlatego też dzisiejsza propozycja, to szybki, łatwy posiłek, a do tego bardzo smaczny. 300 g grzybów 200 g piersi kurczaka łyżka masła sól i pieprz do smaku Oraz: kuskus natka pietruszki Czyste grzyby ( u mnie maślaki) obsmażamy na maśle aż się ładnie zrumienią. Pod koniec dodajemy pokrojoną pierś
Dieta moja pasjamakaronu farfalle Barilla, 2 duże białe cebule, 3 garście poszatkowanej kapusty (1/2 małej młodej kapusty), 4-5 łyżek oleju rzepakowego, ok. 150 g gotowanego mięsa drobiowego (indyk, kurczak), sól do smaku, ½ łyżeczki cukru, pieprz czarny do smaku, 1 łyżeczka kozieradki, pęczek szczypiorku. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Moniki SmakołykiSkładniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka
Gaździnka warzy