Klasyczny sposób na wykorzystanie kurczaka i marchewek z rosołu. Paszteciki w kruchym cieście. Polecam podawać z czerwonym barszczem. Z mąki, masła, jajka, śmietany i soli wyrobić ciasto. Uformować
BullioSkładniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki żurawiny Fanex 1 łyżeczka miodu sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Fileta włożyć do naczynia do zapiekania, posypać przyprawami, polać miodem i na końcu … Czytaj dalej Filet z żurawinie
czarrna od kuchniosób) - 2 małe piersi kurczaka - 0,5 szklanki bułki panko - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 szklanki oleju do smażenia - 1 opakowanie mixu sałat - 2 pomidory - 1 czerwona cebula - 100 g jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - 2 ząbki czosnku - 1 szczypta soli
Gocha gotuje!Pośród wszystkich tłustych i ciężkich potraw, które goszczą na naszych świątecznych stołach, warto także przygotować coś lżejszego, aby dać odpocząć naszej wątrobie :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) : 2 piersi z kurczaka 1 seler naciowy 1 mała sałata lodowa 4 mandarynki 1 l bulionu lub rosołu SOS 200 g jogurtu greckiego 1 ugotowane żółtko 2 łyżki bulionu z gotowania 2 łyżki przyprawy
Kuchnia od dwojgaZrobię też sałatkę królewską, na którą dzisiaj podam Wam sprawdzony przepis. Jest naprawdę pyszna! To świetna sałatka na świąteczny stół. Tym razem zamiast szynki dodam do niej podsmażone mięso kurczaka, bo taka wersja bardziej nam pasuje. Święta, święta... Ustalenie świątecznego menu wcale nie jest łatwe, bo każdy z domowników ma jakieś swoje ulubione danie, a jeszcze chciałabym podać coś nowego
Smaczna Pyzas.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -3 piersi z kurczaka -opakowanie curry -opakowanie kurkumy -łyżka ziaren kolendry -łyżka ziaren kolorowego pierzu -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego -łyżka granulowanego czosnku -kilka kropel ciemnego sosu sojowego -oliwa lub olej -rękaw
Kulinarne przemysleniaPrzepis rozniósł się po świecie i nadal cieszy się popularnością. Doczekał się różnych modernizacji, ja jednak oprę się na tej pierwotnej, podstawowej. 0,5 kg mięsa z udek kurczaka mała bułeczka ( kajzerka) 2 jajka sól i pieprz do smaku łyżka śmietany 3 łyżki masła bułka tarta Mięso jak na okrawki było drobno krojone, kto chce może zmielić, dodajemy namoczoną
Dieta moja pasjachrupki z zewnątrz i wilgotny w środku. A do ryby – maślany sos z cytrynowo-czosnkowym akcentem. Łosoś to wdzięczna i prosta w obsłudze ryba. Ale tak samo jak pierś kurczaka – bywa podawany przesmażony, za suchy albo spalony. Najlepsze do domowego smażenia są jak najgrubsze filety, ze skórą – szukajcie takich o grubości od 2,5 do 4 centymetrów. Łatwiej będzie rybę
Karo in the KitchenSałatka z ananasem, wędzonym kurczakiem, żółtym serem i selerem konserwowym. Świetna propozycja na każdą imprezę. Jeśli używamy ananasa z puszki, należy najpierw odsączyć go z soku (zostawić do odcieknięcia
BullioMakaron mie jest jednym z elementów kuchni azjatyckiej. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Jest świetnym dodatkiem do kurczaka i warzyw. Danie przyprawiam sosem sojowym, chilli
Bulliosamego początku, włącznie z przygotowaniem pierogów z mięsem - krok po kroku . Zachęcam pięknie, korzystajcie z przepisu :) SKŁADNIKI: na pierogi farsz: 800g cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub filety z kurczaka albo kaczki 3 duże cebule 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki, 3 łyżki tartej bułki ok. 4 łyżki masła sól, pieprz ziołowy, majeranek do smaku ciasto na pierogi: 550g mąki pszennej
Moja Książka Kucharskablogu Zdrowe odżywianie . Naprawdę warto było go wypróbować, bo smakował całej rodzinie i napewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole :) Gorąco poleam! Składniki: 500g piersi z kurczaka 2 cebule 300g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka 2 papryki 2 puszki pomidorów krojonych pęczek natki pietruszki sól pieprz papryka słodka papryka ostra curry zioła prowansalskie olej Mięso umyć, osuszyć
kuchnia doskikardamonu, korę cynamonu, listki curry, kurkumę smażyć wszystko aż cebulka zmięknie. Piersi kurze pokroić w małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było
Kuchnia Pokoleńtylko co jakiś czas zerknąć czy składniki odpowiednio zmiękły albo czy nic się nie przypala. Po takim obiedzie jest mało zmywania a rodzina nakarmiona. Tym razem zapiekłam ryż z kurczakiem, mieszanką mrożonych warzyw, przyprawami i żeby danie było bardziej grzybowe dorzuciłam jeszcze samodzielnie uzbieranych uszaków bzowych czyli polskiego odpowiednika chińskich grzybów mun. Grzyby mun znacie je na pewno z różnych
Smaczna PyzaSkładniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa 2 czubate łyżki bułki tartej 2 jajka 50 gr. słoniny sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Odłożyć na osobny
w mojej kuchni