bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1488/3453)

Domowe burgery + film 168

Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 – 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch

Smakowite Dania
kocie oczka wg s. Anastazji 162

szklanką kółka. W połowie ciasteczek na środku każdego wykrawamy mniejsze kółeczko. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia a następnie przekładamy marmoladą lub dżemem (ciasteczko bez dziurki smarujemy np. dżemem i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką). Wierzch oprószamy cukrem pudrem. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 120

same odchodzić od kapusty. Odcedzamy je i studzimy. W garnku podpiekamy cebulę na oleju, dodajemy paprykę i bakłażana, chwilkę pieczemy ciągle mieszając. Następnie dodajemy mięso mielone, pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
RURKI Z KREMEM KUKUŁKOWYM 110

blaszce. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 % C, aż będą złote. Po ostudzeniu delikatnie wyjmujemy rurki.                                                                     KREM :  2 budynie śmietankowe bez cukru 2 szklanki

Kulinarne Fantazje Marioli
TARTA Z BUDYNIEM I GRUSZKAMI 150

BUDYŃ :  3 szklanki mleka  2 budynie waniliowe bez cukru po 40 g  3 łyżki cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń, wylewamy gorący na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik chałwowy z espresso i musem truskawkowym 240

płaskie) mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 g proszku do pieczenia 10 g cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie ze sobą wymieszać. W Thermomixie TM 5 nastawiłam czas 1 minuta i 10 obrotów. Miałam pewność, że powstania mi gładka masa bez grudek. Ja robię serniki bez spodów. Ten sernik powstał(...)znajdziecie na stronie www.delektujemy.pl a drugi w książce zwycięzcy Master Cheff'a Damian Kordas :)  Masę przelewamy do tortownicy (średnica 22 cm). Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180*C i pieczemy przez godzinę.  Sernik udekorowałam dodatkowo musem z miksowanych mrożonych truskawek z dodatkiem cukru. W Thermomixie TM 5 nastawiłam czas 2 minuty i zaczęłam stopniowo zwiększać obroty aż doszłam

ClauditteMissCooking
Karkówka duszonaw rodzynkach 165

Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu. SKŁADNIKI:  0.5 kg Karkówki bez kości  20 dag rodzynek 1 cebula 5 łyżek sosu słodko kwaśnego  sól,pieprz i wegeta 1 woreczek do pieczenia lub rękaw do pieczenia 1/3 szklanki zimnej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso myję i kroję w plastry

Gotowanie Patki
Placuszki bananowe na maślance 193

też znikają.  Można je podać z owocami, bitą śmietaną  lub owocowymi przetworami ale mi najbardziej smakują same bez żadnych dodatków. składniki: 2,5 szklanki maślanki ok 2 szklanek mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże dojrzałe banany 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli olej do smażenia Do miski wlać maślankę. Dodać jajka

Monia miesza i gotuje
Ciasteczka fitness 142

nazywały fitness, czy nie – są smaczne, zdrowe i bez dodatku cukru. Ciasteczka fitness Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 14 ciastek Porcje 14 ciastek Składniki 2 szklanki mąka owsiana 1 łyżeczka proszek do pieczenia 2 łyżki olej rzepakowy 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo 1/3 szklanki rodzynki 2 łyżki pestki słonecznika 2/3 szklanki

Kucharzyca
Sernik krakowski 120

mieć spody… Ciasto bez spodu to jak… jak nie ciasto:) To profanacja. Jak dla mnie, sernik bez spodu niestety nie przejdzie. A spód jak wiadomo, prosty nie jest, bo lubi nasiąkać i się niedopiekać, więc pieczemy go jakieś 15 min sam i dopiero potem wylewamy serową warstwę. Zapraszam zatem na sernik krakowski, zwany również sernikiem

Mieszam w Garnku
Sernik krakowski 112

mieć spody… Ciasto bez spodu to jak… jak nie ciasto:) To profanacja. Jak dla mnie, sernik bez spodu niestety nie przejdzie. A spód jak wiadomo, prosty nie jest, bo lubi nasiąkać i się niedopiekać, więc pieczemy go jakieś 15 min sam i dopiero potem wylewamy serową warstwę. Zapraszam zatem na sernik krakowski, zwany również sernikiem

Mieszam w Garnku
Pasztet warzywny z kaszą manną 198

wyszedł rewelacyjny. Konsystencja jak dla mnie idealna lekko kremowa ale zwarta. Doskonały do kanapki jak i do jedzenia bez chleba z racji dodatku kaszy manny jest syty sam w sobie. Muszę przyznać, że popełniłam jeden błąd przy pieczeniu a mianowicie zrobiłam go za mało!!! Następnym razem odrazu robię podwójną porcję tak mi zasmakował. Składniki: 1 szklanka kaszy manny

W kuchennej krainie
Jagielnik batatowy na raz. 119

malinami  Była wersja dyniowa ( klik ), czekoladowej też nie mogło zabraknąć ( klik ), a że ostatnio nie mogę żyć bez batatów i tahini, to.. no, to była tylko kwestia czasu :3 następna wersja? zdecydowanie kusi mnie ta pieczona

More food, love and dreams
Kruche ciasteczka z oczkiem 169

Strasznie lubię takie proste rzeczy, jak te ciasteczka lekko maślane, kruche i do tego praktycznie bez cukru. Zdecydowanie lepsze od większości sklepowych z bardzo długą listą dziwnych składników. Jeśli zaprosimy do pomocy dzieci ich pieczenie może się dodatkowo przerodzić w świetną zabawę. Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 masła 1/2 szklanki śmietany 1 jajko  szczypta soli ulubiony dżem

Cynamonowe szczęście
Ciasto Pani Walewska z orzechami 296

kruche ciasto przełożone masą budyniową. Słodycz przełamuje warstwa kwaskowatego dżemu a wykończenie stanowi wierzch z dodatkiem chrupiącej bezy i orzechów :) Składniki: - 300 g mąki pszennej - 200 g margaryny - 100 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 słoiczek dżemu porzeczkowego - 250 g orzechów włoskich - 4 jajka - 1 kostka masła masa budyniowa - 2 szklanki mleka

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania