bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1497/3453)

Tort Raffaello 579

pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy wodą kokosową (możecie wybrać dowolny inny poncz, ale doradzałabym raczej takie bez cukru – woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję(...)nasączamy go żadnym ponczem. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu i wkładamy do schłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu

Ciastkozercy
Świąteczne, walentynkowe, piernikowe smakołyki 117

przepisu można jeść od razu, ponieważ wychodzą one naprawdę mięciutkie). Agata w swoich piernikach przed pieczeniem zrobiła dziurki, ponieważ robiła je z myślą o zawieszeniu ich na choince, pierniczki można ładnie udekorować lukrem lub czekoladą jednak Agata na choince preferuje pierniczki bez żadnych dodatków. Mięciutkie pierniki z mąką żytnią Składniki: 1 i ¾ szklanki mąki pszennej(...)rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Stolnicę oprószamy bardzo delikatnie mąką, rozwałkowujemy ciasto na grubość 4-5 mm, foremkami wykrawamy pierniczki, które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy pierniczki przez około 10 minut. Gorące ciastka wykładamy z piekarnika i studzimy na kratce. Można zwiększyć ilość przyprawy do piernika do 1,5 łyżki (12 g). Jeśli zrobimy

KulinarneImpresje.pl
Gulasz z łopatki z pieczarkami 287

pychota . Bezproblemowa , jednogarnkowa potrawa , która przygotowana wcześniej , tylko zyska na smaku . Sos powstaje bez zagęszczania mąką , jest pyszny i aromatyczny . Składniki na 4 osoby ; 0,5 kg łopatki wieprzowej bez kości – najzdrowiej , odtłuszczonej 8-10 pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1/2 korzenia pietruszki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku mniej niż 1/2 łyżeczki majeranku mniej niż(...)obsmażamy na nim , małymi porcjami mięso , na złoty kolor . Koniecznie po kilka kawałków ,żeby nie puściło soków , tylko się przypiekło .Przekładamy do glinianego garnka lub brytfanki w której będziemy piec . Na tej samej patelni , na której smażyliśmy mięso , smażymy cebulę ( w razie konieczności, do smażenia, można dodać więcej tłuszczu , ale ostrożnie, bo zrobi się tłusto " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Tort piernikowy 214

trochę więcej pierniczków. ” Tort piernikowy (przepis autorski) Składniki: Tortownica φ22cm   Spód : 100g pierniczków bez lukru 50g migdałów 100g stopionego masła Warstwa I 350g serka śmietankowego 125g mleka zagęszczonego słodzonego 125ml śmietanki 30% tłuszczu 3 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml wody Warstwa II 260g pierniczków bez lukru 1 słoik (335ml) domowych powideł śliwkowych 2 łyżki rumu Warstwa III 350g(...)łyżki serka śmietankowego gwiazdki czekoladowe perełki cukrowe Spód: Rozdrobnić w malakserze migdały i pierniczki. Przesypać do miski, dodać stopione masło i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i docisnąć. Wstawić na godzinę do lodówki. Warstwa I Wymieszać serek z mlekiem zagęszczonym i śmietanką. Żelatynę namoczyć w wodzie aby napęczniała, następnie podgrzać do rozpuszczenia, dodać

Wiem co jem
Sernik klasyczny 322

Kolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło(...)margaryny; – 1 szklanka mąki – 1/2 szklanki cukru; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa: – 1,5 kg sera

dom-agi.pl
Jogurtowe ciasto z truskawkami 117

Szybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi

zdrowo i aktywnie
Jogurtowe ciasto z truskawkami 207

Szybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wtorek: Drobiowe pulpeciki z serem 148

orientalną nutę. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Drobiowe pulpeciki z serem doskonale smakują z drobnym makaronem orzo Bez jajka, bez panierki i bez smażenia, a mimo to drobiowe pulpeciki z serem są i chrupiące i zwarte. Wszystko to zasługa odpowiedniej proporcji odpowiednich składników, których zresztą jest tylko kilka. Spoiwem łączącym całość jest parmezan(...)Chrupkości kulkom nadaje bułka tarta. Na dodatek drobiowe pulpeciki są pieczone, krótko, ale w wysokiej temperaturze, co sprawia, że środek jest miękki, a na zewnątrz tworzy się przyjemna skorupka. Przepis na pulpeciki drobiowe z serem podpatrzyliśmy i Kevina Curry’ego z Fitmencook.com Polecamy Wam inne nasze przepisy na również pieczone pulpety w sosie pomidorowym Jamiego Oliviera lub pulpeciki dla dzieci

Niedzielny kucharz
Wtorek: Drobiowe pulpeciki z serem 190

orientalną nutę. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Drobiowe pulpeciki z serem doskonale smakują z drobnym makaronem orzo Bez jajka, bez panierki i bez smażenia, a mimo to drobiowe pulpeciki z serem są i chrupiące i zwarte. Wszystko to zasługa odpowiedniej proporcji odpowiednich składników, których zresztą jest tylko kilka. Spoiwem łączącym całość jest parmezan(...)Chrupkości kulkom nadaje bułka tarta. Na dodatek drobiowe pulpeciki są pieczone, krótko, ale w wysokiej temperaturze, co sprawia, że środek jest miękki, a na zewnątrz tworzy się przyjemna skorupka. Przepis na pulpeciki drobiowe z serem podpatrzyliśmy i Kevina Curry’ego z Fitmencook.com Polecamy Wam inne nasze przepisy na również pieczone pulpety w sosie pomidorowym Jamiego Oliviera lub pulpeciki dla dzieci

Niedzielny kucharz
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 177

Wilgotne, miękkie i naturalnie słodkie ciasto bananowe. Łatwo i szybko się przygotowuje - bez zbędnego bałaganu w kuchni, bez użycia miksera.  Aby uniknąć ryzyka zakalca pamiętajcie o wcześniejszym wyjęciu składników z lodówki oraz nie mieszaniu składników sypkich z mokrymi zbyt długo i energicznie. Wystarczy zgrubnie przemieszać je widelcem lub szpatułką. Tylko do połączenia składników. Chlebek ładnie rośnie(...)wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia ¹⁄₂ sklanki posiekanych orzechów włoskich / wcześniej uprażonych na suchej patelni POLEWA CZEKOLADOWA : 70 g gorzkiej czekolady, 25 g masła, opcjonalnie 1 łyżka alkoholu (likieru, rumu, wiśniówki , brandy) WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 165℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę keksową  o wymiarach 10x30 cm dokładnie natłuszczamy

cool and minty
Tort Raffaello 393

pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy wodą kokosową (możecie wybrać dowolny inny poncz, ale doradzałabym raczej takie bez cukru – woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję(...)żadnym ponczem. Cały tort Raffaello pokrywamy cienką warstwą kremu i wkładamy do schłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem

Ciastkozercy
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 238

ubitą śmietaną i owocami. Bez niczego te bezy też były świetne w smaku, w sam raz dla łasuchów. Jak zrobić desery na bazie ubitych białek: klasyczne mini bezy bezy kawowe . Beza Pavlova rolada bezowa Beza włoska z bitą śmietaną i owocami jest krucha, delikatna, bardzo smaczna i bardzo słodka.: Składniki na Bezę włoską przepis podstawowy: 2 białka(...)jednocześnie będzie kremowa. Tak ubitą bezową pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papierze do pieczenia bezowe kwiatki, które następnie wstawiamy do piekarnika nastawione do 120 stopni C i suszymy je ok. 60 minut. Studzimy. Nie polecam zwiększania temperatury suszenia, gdyż bezy mogą ściemnieć. Następnie śmietankę 30 % ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder miksując na małych obrotach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki skręcane ala pizza 444

Jedną część posmarować sos do pizzy i posypać drobno pokrojonym serem i szynką. Nakryć częścią bez nadzienie i lekko docisnąć. Pokroić w pasy na szerokość około 2 cm. Każdy pas lekko okręcić jak świderki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika rozgrzanego na 230 C góra-dół i piec około 15-20 min do lekkiego

Ala piecze i gotuje
Zdrowe muffiny z wiśniami 188

wiśni - garść płatków migdałów Suche składniki wymieszać w misce, w osobnej zmiksować mokre (bez płatków i wiśni). Do suchych wrzucić mokre składniki i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać wiśnie i płatki i ponownie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 200 ⁰C. Foremki do muffinek wypełnić ciastem. Piec ok. 20-25 minut. Przepis bierze udział w akcjach: Muffinkowo 2012 oraz

Corner With Recipes