bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1506/3453)

pyszna zapiekanka z polędwiczek od schabu... 144

pokrojone ząbki czosnku, kucharka, paprykę słodką mieloną, wsypać mąkę, wlać śmietanę i rózgą wszystko wymieszać na ciasto lejące bez grudek. Wlać na polędwiczki, posypać zmielonym grubo pieprzem kolorowym. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić naczynie i piec około 45 minut na rumiany wierzch zapiekanki, trochę wystudzić przed podaniem, można podać z sosem musztardowym do ziemniaków

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowe ślimaczki z kurczakiem BBQ 146

równomiernie nadzienie, zostawiając ok. 2 cm wolnej krawędzi wzdłuż dłuższej krawędzi. Całość zwijamy w rulon, w kierunku boku bez nadzienia. Rulon kroimy na kawałki o grubości 2 cm. Tak przygotowane ślimaki układamy na dużą blachę piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odkładamy w cieple miejsce na 20 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik

Qchnia po prostu
Tofurnik bananowy z masłem migdałowym i daktylowym musem czekoladowym 109

Lubicie tofurniki? Mimo, że nie jestem weganką to uwiebial wegańsko gotować i piec. Kocham tę kuchnię za jej kreatywność i przemycanie składników odżywczych nawet do słodyczy

Flymetothespoon
Lekkie ciasto jogurtowe na biszkopcie 132

spotkania do kawy i jako doskonały deser po obiedzie . Do udekorowania ciasta skusiła nas polewa czekoladowa bez czekolady. Bez wątpienia wyszedł bardzo ładny i wyjątkowo pyszny deser. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie w tym cieście coś dla siebie. Zamiast pieczenia spodu, śmiało można go zrobić z biszkoptów. Dzięki temu ciasto wykonasz jeszcze szybciej. Jeśli szukasz więc prostego

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka z budyniem w słoiku z orzechami bez pieczenia 162

wielbiam szarlotkę z budyniem, ale nie ZAWSZE chce mi się piec ;). Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do pracy. To Ty decydujesz czy będzie bez glutenu, bez laktozy, poprzez wybór mleka roślinnego lub krowiego. Czy wybierzesz ciasteczka kruche owsiane czy pszenne. Jak nie zrobisz to i tak będzie pysznie.  SKŁADNIKI

AZgotuj!
Orkiszowy chleb z garnka 216

Tekst przeczytasz w 4 min Chleb , bez niego ani rusz! Czy może być coś lepszego od pachnącej kromki świeżego domowego chleba? Kto jeszcze nie zaczął przygody z pieczeniem chleba w domu, to właśnie teraz jest najlepszy czas na to! Mam nadzieję, że zachęci Was do tego dzisiejszy przepis na chleb orkiszowy z garnka. Orkiszowy chleb z garnka [feast

SprawdzonaKuchnia.pl
pyszne ciasto drożdżowe z agrestem i kruszonką... 129

papierem do pieczenia, wierzch ciasta posypać kaszą manną i rozsypać opłukany, obrany agrest (z agrestu ogonki odcinam nożyczkami-szybki sposób) , agrest dłonią powciskać w ciasto. Z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią owoce, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dól około 55-60 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić - ciasto drożdżowe bez dużej ilości

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczka wieprzowa w azjatyckim stylu 189

lodówki (a przynajmniej na kilka godzin). Wyjąć zamarynowaną polęwiczkę. Umiescić w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, często poelwając powstającym sosem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Wartość energetyczna (1 porcja bez dodatków) Energia: 217 kcal Tłuszcz: 7,8g Białko: 30,7g Węglowodany: 4,3g Smacznego

Zielona Kuchnia
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 172

mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i albo mieszamy delikatnie drewnianą łyżką, albo na najniższych obrotach miksera. Ja mieszam tą drugą opcją.  2. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem. 3. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 minut do tzw. "suchego patyczka"  Studzimy, przekrawamy na pół. Masa: 2 budynie (2x40 g ) bez cukru

kruche babeczki
Babciny chleb pszenny na maślance 98

Przed wstawieniem do piekarnika naciąć ostrym nożem i posypać mąką. Jeśli nie lubicie z mąką, wystarczy tylko naciąć. Piec przez 25 – 30 minut, do momentu kiedy chleb sie przyrumieni. Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce. Jeśli wybraliście opcję bez mąki to po wyjęciu z piekarnika należy gorący chleb posmarować roztopionym masłem. [mediagrid cat=”187″ filter

SprawdzonaKuchnia.pl
Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem 110

obiad, party Obiad, Śniadanie polska, włoska Ilość: 1 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem Taka frittata, to smaczny sposób na wykorzystanie łodygi brokułu. przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 20 min czas całkowity: 25 min Składniki: Ciasto 250g łodygi brokułu 2 kromki czerstwego pieczywa 2 cebulki dymki

Pełny talerz
Konkurs z MOOM 233

Witajcie moi drodzy Zadam Wam dziś proste pytanie – Czy Wasze dzieci chodzą spać bez problemu? Jeśli odpowiedź brzmi „nie”, to koniecznie zajrzycie

Słodkie okruszki
Gofry bananowe 114

banay dojrzałe banany KATEGORIA RODZAJ KUCHNI Ilość: ok. 30 szt. Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Gofry bananowe Jeżeli macie takie już trochę "zmęczone" banany nie wyrzucajcie ich. Zróbcie sobie pyszne gofry. przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 20 min czas całkowity: 25 min Składniki: 300 g mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli

Pełny talerz
Prosty chleb z płatkami owsianymi 124

Prosty chleb na mące pełnoziarnistej pszennej z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym piekę co najmniej dwa razy w tygodniu, ponieważ jest pyszny i banalnie prosty. Spróbujcie

Smaki Armine