bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1487/3453)

Sos z suszonych grzybów (z zasmażką) 77

Prosty aromatyczny sos z suszonych grzybów, który przygotujesz z łatwością Doskonale urozmaici pieczone mięsa, obiadowe dania oraz potrawy na wigilijnym stole Jeśli nie lubisz zasmażki, polecam przepis na sos grzybowy z zaklepką (mieszanką mąki i zimnej wody) .   Sprawdź również: ** Ćwikła ** Racuchy drożdżowe ** Ryba w sosie czosnkowym ** Ryba po grecku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 20-30 g suszonych(...)gotując się jeszcze bardziej zgęstnieje.   Gotowy sos można dodatkowo zmiksować blenderem ręcznym – będzie wtedy gęsty, kremowy, bez żadnych grudek. Sos doskonale pasuje do… ziemniaków, ryżu, kasz, makaronu, klusek (klusek na parze, kopytek, klusek śląskich) , zapiekanek, placków, gołąbków, pieczeni.   Dania z suszonymi grzybami:         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Pomysły na rybne dania

Kulinarny S.O.S.
Sernik Cappuccino 149

Kochani rozpoczynam rewitalizację strony, będzie się dużo działo. Dzisiaj chcę wam przypomnieć jeden z pierwszych wpisów na blogu z odmienionym wizerunkiem. Chodzi o sernik cappuccino. 

vaniliowoczekoladowa
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 156

skóry. Na diecie bezmięsnej od wielu lat jest Paul McCartney, Natalie Portmann, Kate Bush, Clint Eastwood, Forest Whitaker i Bill Clinton. Oto 25 przepisów na smaczne potrawy bez mięsa (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Brukselka i spółka z patelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto(...)Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy

My Chcemy Jeść
Indyk w " lisiej skórze". 199

Używam do tego rozciętego worka do pieczenia. Podłożyć dodatkowo skórę z kurczaka. Ściąć nadmiar mięsa i rozłożyć, tak, żeby całość tworzyła prostokąt o równej grubości. Posypać przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Oprószyć ziołami prowansalskimi. Skropić winiakiem. Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, dodać żółtko, pokrojony w drobną kostkę chleb tostowy ( bez skórki) i dodać majeranek. Całość dobrze wymieszać(...)posiekać i posypać farsz. Roladę zwinąć, na końcu związać. Osznurować. Piec w piekarniku około 1 godziny. Następnie zdjąć folię posmarować roladę miodem i dopiec na złoty kolor pod grillem. Wyjąć z pieca i zawinąć w folię aluminiową, obciążyć i pozostawić do ostygnięcia. Podawać na zimno. Jeżeli chcemy podać pieczeń z udźca na gorąco, pieczeń pokroić w plastry

Kulinarny karnet Christophera
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 156

Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki(...)oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Mięso posól, popieprz i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez 30 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki smaż 1-2 minuty, jeśli zwykłej cebuli, która

Niedzielny kucharz
Placuszki z mleka w proszku 292

jajko około 3/4 – 1 szkl. mleka 2 łyżki oleju Do naczynia przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko w proszku, cukier wanilinowy, jajko, olej oraz mleko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Ciasto powinno być gęste, ale jednocześnie powinno bez problemu dać się nakładać na patelnię. Wykładamy porcje ciasta (1 łyżka=1 placuszek) na średnio rozgrzaną patelnię

Smaki Na Talerzu
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 209

Sernik zebra to nieco zmodyfikowany przepis na mój klasyczny sernik wiedeński , czyli bez jakiegokolwiek spodu. Tym razem kakaowo-waniliowy w bardzo atrakcyjnej wizualnie odsłonie z wzorem zebry. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera a do tego świetnie wygląda. Nasi goście nie zapowiadają się już, że wpadną na kawę tylko na serniczek bo ponoć(...)łyżki każdej z nich. Utworzy się w ten sposób wzór zebry. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 170 (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym

Ola la LCHF
Sernik na czekoladowym cieście z malinami. 157

jajka 5 łyżek śmietany 12 % 4 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według(...)Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy śmietanę i kakao i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, całość dokładnie ucieramy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm ( ciasto jest dość gęste ). 2. Masa serowa

Izabelawkuchni
Powidła śliwkowe bardzo gęste z piekarnika 151

pół. Tak przygotowane śliwki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Jak już zobaczycie, że śliwki się rozgotowują to zamieszać. Można zamieszać jeszcze raz po kilku minutach. Piec je w piekarniku, aż powstaną gęste powidła. Na koniec dodać cukier do smaku, ostatni raz zamieszać. Piec jeszcze chwilkę, żeby cukier się rozpuścił. Moje śliwki były bardzo(...)dojrzałe. Zrobienie takich powideł zajęło mi może 30 minut. To zależy od tego jakie są dojrzałe śliwki. Zrobiłam bez cukru bo były tak słodkie, że nie trzeba było słodzić. Posmakujcie wasze śliwki i oceńcie sami. Powidła włożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. Położyć je na ręczniku, a drugim przykryć. Powidła są gęste i pyszne

Kuchnia Pokoleń
Bułki kukurydziane 96

niej zapomniałem). Zatem bułeczki kukurydziane. Znaczy się z dodatkiem mąki kukurydzianej. Sama mąka, bez dodatku np. pszennej nie bardzo się nadaje, bo nie zawiera glutenu. Zatem nie bardzo się nadaje, bo nie wyrośnie po prostu. Ale jeśli by ją spulchnić proszkiem do pieczenia to wtedy można robić chleby dla osób na diecie bezglutenowej. Ale ja nie zamierzam używać

Marder&Marder Manufacture
80. Kolejna dziesiątka i ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonem 196

duże jajo (lub dwa małe) 1 szklanka drobnego cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 600 g jogurtu typu greckiego 500 g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: ok. 500- 600 g owoców (u nas śliwki) 2- 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Piekarnik rozgrzewamy do ok. 160 stopni Celsjusza. W dużej misce dokładnie łączymy(...)Cukier i cynamon* mieszamy w miseczce i przed wstawieniem do pieca taką mieszanką posypujemy całe ciasto dość obficie - po upieczeniu zrobi się krucha skorupka z cukru. Pieczemy około 60- 70 minut (do suchego patyczka). Studzimy chwilę we wyłączonym piekarniku, następnie wyjmujemy i zjadamy! Smacznego :) ( niestety w piekarniku bez termoobiegu ciasto tak bardzo nie zarumieni się na górze

Symfonia Smaków
Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi 128

przekroić wzdłuż na pół, naciąć miąższ głęboko w kartkę. Ułożyć bakłażany na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować oliwą lub olejem rzepakowym, oprószyć papryką słodką (można też wędzoną lub szczyptę chilli) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół, bez termoobiegu) na około 30 minut. Przygotować sos jogurtowy: jogurt wymieszać z wyciśniętym przez praskę(...)suchej patelni. Upieczone połówki bakłażanów wyłożyć na talerze, polać sosem jogurtowym i posypać orzechami włoskimi. Smacznego! Polecamy również przepis na: fit cukinię faszerowaną . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem 182

molekularnej:) Czas : 1 godz. 15 minut w tym godzina na pieczenie Poziom trudności: Łatwe Wierzcie, że zrobienie tej tarty to niesamowita frajda. Kupujesz kalafiora i zamiast ugotować z niego zupę, jak pan Bóg przykazał, zamieniasz go w coś zupełne niesamowitego. Magia i kuchnia molekularna, tyle że bez żadnych tricków. Musicie zrobić to ciasto dla gości – zobaczycie jakie będą(...)przełóż do miski, dodaj jajko, parmezan, czosnek i gałkę muszkatołową. Dobrze wymieszaj. Przełóż na wsmarowaną olejem formę do tart i rozprowadź równomiernie, jak klasyczne ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz 15-18 minut (czas zależy od grubości ciasta, czyli wielkości formy na tartę. My używaliśmy formy o średnicy 28 cm). Krok 3 Rozgrzej masło na patelni, dodaj umyty szpinak. Smaż

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonego kalafiora 151

Hmm… Od dłuższej chwili myślę jak ocenić tę sałatkę?? Generalnie najlepiej jest, gdy po przygotowaniu dania jestem albo na TAK, albo na NIE. Wtedy nie

Smaki Na Talerzu
Sernik z rodzynkami, delicjami i galaretką 79

Sernik to najlepsze ciasto na świecie. U mnie gości bardzo często. Na każde święta, różne imprezy i tak bez okazji. Nie brakuje mi pomysłów na nowe wersje. Ten serniczek jest bardzo pyszny. Mnóstwo rodzynek w masie serowej, pyszne ciastka delicje i galaretka. Kto się skusi na takie cudo?   Potrzebujemy:   Na masę serową: 1 kg sera na sernik(...)Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Masę serową wykładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 3. Na zimny

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania