bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1485/3453)

makowiec 138

Makowiec to jeden z tych wypieków, bez których nie ma świąt  Bożego Narodzenia. Najczęściej spotyka się go w formie strucli makowej, w której masę makową pieczemy zawiniętą w drożdżowe ciasto.  Kluczem do uzyskania niepowtarzalnego smaku jest masa makowa przyrządzona według tradycyjnej receptury.  Wilgotna, aromatyczna i słodka - to właśnie ona nadaje charakter .Tradycja głosi(...)Dodać rozmącone jajko, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2-3 części. Każdą rozwałkować na prostokąt, nałożyć masę makową i zwinąć dość ciasno w papier do pieczenia ciasta. Boków papieru na zawijam ,aby makowce wzdłuż rosły. Zwinięte  makowce przez środek owinąć paskiem 20cm papieru ,spiąć na górze zszywaczem i  przenieść  na blaszkę

mojej kuchni
makowiec 186

Makowiec to jeden z tych wypieków, bez których nie ma świąt  Bożego Narodzenia. Najczęściej spotyka się go w formie strucli makowej, w której masę makową pieczemy zawiniętą w drożdżowe ciasto.  Kluczem do uzyskania niepowtarzalnego smaku jest masa makowa przyrządzona według tradycyjnej receptury.  Wilgotna, aromatyczna i słodka - to właśnie ona nadaje charakter .Tradycja głosi(...)Dodać rozmącone jajko, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2-3 części. Każdą rozwałkować na prostokąt, nałożyć masę makową i zwinąć dość ciasno w papier do pieczenia ciasta. Boków papieru na zawijam ,aby makowce wzdłuż rosły. Zwinięte  makowce przez środek owinąć paskiem 20cm papieru ,spiąć na górze zszywaczem i  przenieść  na blaszkę

w mojej kuchni
Śledziowe słoiczki , pyszna sałatka 152

oczywiście majonezu . Cała jej magia polega na odpowiednim zamarynowaniu, solonych płatów śledziowych . Oczywiście gwiazdą są tu także tarte buraczki ,bez których nie miała by swojego charakterystycznego smaku Polecam ! Składniki : 0,3 kg solonych płatów śledziowych 2 gotowane lub pieczone czerwone buraczki 4 jajka ugotowanych na twardo 3 ziemniaki , także ugotowane , najlepiej w mundurkach 1 cebula średniej wielkości

Ogrodnik w podróży
Piaskowa babka cytrynowa 118

obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką do połączenia składników. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. godzinę (do suchego patyczka). Po ostudzeniu można polać lukrem, czekoladą lub podać bez niczego

Simply Food
Rodzynkowiec 206

jajecznej Piec w formie 32 x 25 cm  w temp. 160-180*C ( formę wyłożyć papierem do pieczenia) Po ostudzeniu przekroić na pół Składniki na krem: 3 szklanki mleka  4 łyżki cukru 2 budynie mogą być bez cukru ( na 1/2 l. mleka) 1 masło Składniki na polewę: 1 czekolada mleczna i 1 czekolada gorzka 1/2 kostki

Proste Potrawy
Ciasto Ambasador 140

potrzeba trochę czasu, aby kremy i galaretka dobrze stężały.  Ciasto na weekend, na Święta, na urodziny i bez okazji ;) Składniki: biszkopt: 4 jajka L, 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek cukru, opakowanie cukru wanilinowego, szczypta soli masa budyniowa: 6 żółtek, 750 ml mleka, szklanka cukru, 3 duże łyżki

Lena Gotuje
Młoda kapusta z marchewką i cukinią 113

marchewką, także z dużą ilością kopru. Bo jakże by inaczej:) Kapustę podaję z tłuczonymi lub pieczonymi ziemniakami oraz pieczonym lub smażonym drobiem, dziś z roladkami z kurczaka. Wersja młoda kapusta plus młode tłuczone ziemniaki w skórkach lub bez też się kłania Przepis na duży gar, na kilka dni, można także zawekować lub zamrozić, smacznego Składniki: 3 młode kapusty

Zasmakuj Kuchni
Babeczki kokosowe 174

babeczki to koniecznie musicie je zrobić! Składniki na ok. 10 babeczek: 1,5 szkl. wiórków kokosowych 1 szkl. mleka bez laktozy 1 szkl. mąki pełnoziarnistej 2 łyżki stewii/5 łyżek ksylitolu lub cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Masę przekładamy do kokilek (jeżeli używamy papierowych do masy należy

Czarnawisienka
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 150

miłośnikami tego przysmaku to zapewne pokochacie i te ciasteczka.  Polecam!   (około 16 sztuk) 100g kleiku ryżowego (bez dodatków) 125g masła/margaryny  50g pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka

Di gotuje
Makrela, świeża, pieczona 149

pieprzem.  Do środka każdej ryby nakładamy  kawałek masła i zieleninę. --  Potem ryby zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. -- -- -- -- -- -- Następnie ryby wykładamy na papier i jeszcze dopiekamy 5-10 minut bez przykrycia. -- Tak przygotowane  serwujemy na gorąco. Ryba rozpływa się w ustach, polecam. Smacznego

chleba naszego
falszywy kugel-zapiekanka 150

pietruszki ,bazylię , sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na wierzchu polać jajkami warzywa i piec w piecu o temperaturze 180 °, około 1 godziny. Klasyczny żydowski kugel to zapiekana babka ziemniaczana z dodatkiem cebuli i jajek, bez mięsnych dodatków. W kuchni polskiej kugel pojawiał się na stołach mieszkańców północno-wschodnich regionów Polski. W centralnej Polsce (w okolicach

w mojej kuchni
PIZZA Z PATELNI 1314

jest bez dodatku drożdży, powstaje w kilka minut i szczerze powiedziawszy jest tak pyszna, że spokojnie może konkurować z tą pieczoną. Moi synowie oszaleli na punkcie tej pizzy na cienkim, chrupiącym spodzie. Wypróbujcie i Wy.  Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z Majeczką w kuchni
Kruche ciasteczka (bez glutenu) 160

meblościanki ani nawet takiej metalowej puszki Składniki ( na furę ciastkufff ): ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka ½ szklanki ksylitolu 1 okrągła metalowa puszka 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka gałki muszkatałowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki masła klarowanego (rozpuszczonego) ¾ szklanki mleka (u mnie migdałowe) TUTAJ przepis na najlepsze roślinne mleko szczypta soli wanilia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik(...)mleko, masło i dolewamy do miski z mąkami. Mieszamy wszystko ponownie. Ciasto wrzucamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy wzorek. Pieczemy około 12-15 minut, aż będą delikatnie złociste. Przechowujemy koniecznie w metalowej okrągłej puszce. Smacznego! Artykuł Kruche ciasteczka (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 265

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania