bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1486/3453)

Biszkoptowa rolada bananowa 153

lubią wszyscy! Puchaty biszkopt czekoladowy wypełniony wspaniałym kremem z mascarpone i bitej śmietany skrywa słodkie banany z sosem czekoladowym. Bez dokładki się nie obejdzie! Składniki na biszkopt: 100 g mąki pszennej 20 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka 100 g ksylitolu/cukru Składniki na krem: 250 g mascarpone 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe 205

Nakładamy po łyżce ciasta ba blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy placuszki. Z podanego przepisu zrobiłam 9 sztuk. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg. Pieczemy 30 minut. Podajemy z kiszonymi : ogórkami, papryką, rzodkiewką lub z surówką. Ciepłe smarujemy masłem albo polewamy dobrym olejem - bez również są dobre

Szkrab Je Sam
Zapiekanka rzymska (bezglutenowa) 171

wierzch i przyprawiamy sproszkowaną słodką papryką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. 6. Wstawiamy zapiekankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut pod przykryciem. Jeżeli zależy nam na przypieczonym serze z zewnątrz, to można dopiekać jeszcze 10 minut bez przykrycia. Podajemy posypane serem typu parmezan lub grana padano. Smaczengo

Kawa z mlekiem
Golonki indycze w sosie BBQ 119

brązowy kolor ( w kilku miejscach można trochę przypalić ). Obsmażone golonki przełożyłem do żaroodpornego naczynia, posmarowałem dokładnie sosem barbecue. Wstawiłem bez przykrycia do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni C, zapiekałem 3 godziny, co jakiś czas polewałem sosem. Pod koniec pieczenia zwiększyłem temperaturę do 220 stopni ( około 10-12 minut

R'n'G Kitchen
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 189

ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu

Kuba Gotuje
Wątróbka pieczona z jabłkami i cebulą 116

plasterki, zeszklić na tłuszczu po smażeniu jabłek. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem. Rzędami ułożyć wątróbkę, cebulę i jabłka. Piec 30 minut w temp. ok. 175 st. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem (chociaż dla mnie jest idealna bez przyprawiania :-)), opcjonalnie posypać posiekanym szczypiorkiem. Źródło: Chwila dla Ciebie Smacznego

Zielona Kuchnia
Drożdżowe Ze Śliwkami I Kruszonką 125

blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i układamy na nim połówki śliwek ( aby było łatwiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, odwracam ja do góry dnem i nakładam papier na wierzch, zaginam rogi, kanty tak aby papier utworzył "pudełeczko" bez przykrywki, następnie odwracam blaszkę i tak przygotowany papierem wykładam blaszkę ;) Odstawiamy do ponownego lekkiego podrośnięcia na około

Gotowanie...to proste !
Placki z serka homogenizowanego 158

duże jajka Przygotowanie: Jajka z cukrem pudrem ubić na puszysta pianę. Dodać serek i wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dokładnie połączyć składniki. Na końcu do masy dolać olej oraz sok z cytryny. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, łyżką wykładać porcje i smażyć z obu stron na rumiany kolor.  Podawać z ulubionymi owocami, cukrem pudrem

ChilliJemy
kakaowe placuszki na śniadanie 161

albo parówka, powstały placuszki. Dodatek kakao spowodował zmianę koloru placuszków, natomiast brak jaja w domu udowodnił, że i bez niego coś wyjdzie ;) Składniki: 3/4 szklanki mąki  1/4 szklanki kakao 1-2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 szklanka mleka (można zastąpić jogurtem, kefirem czy maślanką) Przygotowanie: w osobnych miseczkach mieszamy osobno mokre

Gotowanie z pasją
Tarte flambée 161

wysmarowanej blaszce. Ciasto powinno być bardzo cienko rozwałkowane. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę i podsmażamy na patelni, bez użycia oleju. Śmietany łączymy, dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej. Nasz sos rozsmarowujemy na cieście, na to układamy nadzienie i pieczemy w 220 stopniach przez około 15 minut. Prawdziwą tarte flambee jest pieczone na kamieniu w bardzo wysokiej temperaturze, a ciasto

Delusional Trine
Chałka z kruszonką 168

palcami do uzyskania kruszonki.Przechowujemy w lodówce. Kiedy ciasto ponownie wyrośnie smarujemy je mlekiem lub roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 º C przez 30-40 min.lub do suchego patyczka. Przepis na domowy dżem bez zagęstników znajdziecie  TUTAJ

Anielskie wypieki
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym i malinami 181

przelałam ciasto. Biszkopt piekłam w temp. 160 st.C przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt po wyjęciu z pieca studzę. Gdy już był wystudzony, delikatnie pokroiłam na 3 plastry. Nadzienie: - słoiczek dżemu wiśniowego - wódka - nalewka z czarnego bzu - mrożone maliny (wcześniej rozmrozić) - tarta gorzka czekolada Bita śmietana: - 500 ml śmietany 30% - 4 łyżki cukru pudru - śmietanka fix Aby dobrze

Receptura smaku
Pieczona Dorada w ŚWIEŻYM rozmarynie i cytrynie 157

miski z ziemniakami posypujemy delikatnie solą i mieszamy tak by połączyć zioła z ziemniakami. Zawijamy w folie aluminiowa i bez dodatków tłuszczów starajmy się zrobić  bombkę z foli w taki sposób nie przyklei się nam ziemniak do foli . Pieczemy około 30 min do 40 w zależności od wielkości naszych ziemniaków. Doradę w między czasie oczyszczamy z łusek,myjemy(...)wkładamy do środka tj.na zdjęciu cienkie plastry cytryny . Na każdą Doradę kładziemy po gałązce rozmarynu. Zamykamy folią w taki sam sposób jak ziemniaki pieczemy również w 180C około 25-30 minut pod koniec pieczenia (ostatnie 5-7 minut) otwieramy od góry folie po to by nasza ryba miała przypieczoną skórkę. Jak widzimy całkowity czas przyrządzenia naszego wspaniałego dania

Viola cooks with passion
Wielkanocny chlebek z rodzynkami i marcepanem 153

ciasta układamy na górze przykrywając marcepan. Całą przykrytą blaszkę znowu dajemy w ciepłe miejsce na 20 minut. Całość pieczemy w 190’C (termoobieg 170’C) przez około 40-50 minut. Ciasto studzimy, w między czasie na patelni bez tłuszczu prażymy migdały, muszą się lekko zarumienić. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy lukier, czyli po prostu do cukru pudru dodajemy

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania