Składniki (na 8 porcji) - kg twarogu, - 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g), - 3 jajka (ok. 180 g), - pół szklanki cukru (ok. 100 g), - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (ok. 15 g), - szklanka truskawek (ok. 130g), - laska wanilii. Sposób przygotowania 1. Ubijamy białka jaja na sztywną pianę (z dodatkiem odrobiny soli). 2. Miksujemy żółtka z cukrem. Dodajemy twaróg, budyń waniliowy, proszek do pieczenia, ziarenka laski wanilii i zmiksowane truskawki. Całość dokładnie mieszamy. 3. Do m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...