bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1031/1508)

BAKŁAŻAN ZAPIEKANY W POMIDORACH 280

Nie mam weny. I już.Czasami przychodzą takie dni, kiedy wena i natchnienie, moi nieodłączni przyjaciele, idą na piwo beze mnie, zostawiają mnie z zupełną pustką

W kuchni Karmel-itki
Błyskawiczne serowe oponki – bez drożdży, bez proszku do pieczenia 329

Karnawał trwa, więc na dziś mam dla Was serowe oponki. Przepis zainspirowany dwumiesięcznikiem ” Pyszne „. Zmieniłam w nim proporcje oraz użyłam serka ricotta zamiast sera

Niebieski kubek z kawa
Makowiec zawijany 199

Dzisiaj przepis znaleziony niedawno w gazetce Lewiatana i wypróbowany. Nie polecam masy makowej Helcom (takiej granatowej), bo moim zdaniem strasznie słaba (zresztą 20% maku..), ale tacie

W kuchni bez szafek
Dietetyczne muffinki z malinami i czekoladą 195

Uwielbiam wypieki z dodatkiem sezonowych owoców, a już zwłaszcza w połączeniu z czekoladą. Dziś przepis na doskonałe, lekkie muffinki z malinami, zrobione z niewielkiej ilości

Healthy food explorer
Korzenny sernik dyniowy 199

twarogu dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 5 jajek 1 łyżka (15 g) kaszy manny 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5-2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika 1 łyżka tłuszczu do nasmarowania formy Polewa: 1,5 tabliczki (150 g) białej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% Spód(...)powstała jednolita masa. 7) Gotową masę przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy i wyrównać. 8) Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. 10) Przygotować polewę: do rondelka dodać śmietankę oraz połamaną

Fitsweet.me
Chleb z cukinią i pestkami dyni 187

muszę powiedzieć, że wyszedł doskonały. Od siebie dodałam pestki dyni, gdyż lubię pieczywo z ziarnami. Nawet moja córka się nim zachwycała mimo, iż do tej pory jadła tylko chleb bez żadnych dodatków. Bochenek dzięki cukinii jest wilgotny, długo zachowuje świeżość. Świetnie komponuje się ze słonymi i słodkimi dodatkami. Polecam, bo nie ma to jak dom pachnący świeżym pieczywem(...)oczkach i odcisnąć sok. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże, cukier, sól, jajko, ciepłą wodę, cukinię. Ciasto wyrobić, na koniec wsypać sporą garść pestek dyni. Wyrobić jeszcze raz. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto zagnieść i przełożyć do keksówki ( dł.30cm.) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wyrównać i przykryć ściereczką. Ponownie

Smakołyki Asi
Jogurtowe bułeczki śniadaniowe 858

Lubicie bułeczki? Ja, choć są niestety tuczące, pozwalam sobie od czasu do czasu na tą rozpustę;) Bułeczki z tego przepisu są niebywale mięciutkie. Smakują nawet i bez żadnych dodatków. A jeśli o dodatki chodzi, to co, jak nie dżem kojarzy nam się w porze śniadaniowej najbardziej? Zapraszam. Bułeczki (około 10-12 sztuk): 425 g mąki pszennej 25 g świeżych(...)mąką i wyrośniętym rozczynem. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, do podrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je na stolnicę, chwilę wyrabiamy. Dzielimy na 10-12 kawałków, którym nadajemy kształt bułeczek (podłużne, okrągłe, jak kto woli). Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia

Smaki Na Talerzu
Ciasteczkowy jabłecznik na kruchym spodzie kokosowym 323

jabłek – ale tak naprawdę to dowolnie duża ilość jabłek😉 40g dobrej odżywki białkowej – u mnie o smaku ciasteczkowym 2 jajka Cynamon – do smaku Opcjonalnie: odrobina ekstraktu waniliowego (u mnie bez😉 )   Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania jabłek, bo one zajmą nam najwięcej czasu😉 Nie obieramy ich ze skórki tylko dokładnie myjemy i kroimy w nie-za-drobną(...)ciasta – i tak jak lubię najbardziej – wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę😀 Wychodzi zwarte ciacho o plastelinowej konsystencji. Masę wsadzamy do zamrażalnika na 15 minut albo do lodówki na godzinę. Jak masa na spód nam się schłodzi smarujemy formę olejem kokosowym i wciskamy ciacho na formę, ugniatając je paluchami tak, żeby pasowało i pokryło równomiernie całą foremkę. Nakłuwamy ciasto

Jak gotować i nie zwariować
Waniliowe serca 208

Tegoroczne Walentynki zaczęłam 4 tygodnie temu... tak sobie myślę... bo chyba najpiękniejszą walentynkę dostałam właśnie wtedy kiedy urodziła się moja druga córka :-) I w ogóle to

Czary - gary w kuchni
Babeczki markwiowo-żytnie ze figōm (Muffiny fitness) 205

fetaminōw, jak 4 całe ziorko. To trocha tak, keby jako kobiyta sie kupioła nowo kecka 5 , łostawiōła sie w dōma z ni yno pasek, a ta reszta by wyciepła. Bez to trza pamiyntać, żeby jejś 6 tyż trocha tych niyprzetworzōnych czyńści zboża. Niy bōjcie sie, że tam driny 7 sōm yno same dziwności, bo trocha szokolady tyż(...)masła. Jajca zmiksujcie ze cukrym. Niyskorzi 11 dejcie tam mōnka, zarodki, rozpuszczōno szokolada, oliwa, prziprawy i wszysko dobrze wymiyszejcie. Rozgrzyjcie sie piec na 180 stopni. Przigotujcie sie forymki na muffiny- nojlepi take mańsze. Do kołżdyj dejcie łeżka ciasta (żeby wiynksze pó 12 forymki bōło połne- ja, wiym, że połōwki zawsze sōm równe, ale przeca i tak wszyscy wiycie

Chop w kuchni
Beza Pawłowej z owocami 150

Beza Pawłowej z owocami smaczna, delikatna, chrupka na zewnątrz, piankowa – ciągliwa wewnątrz. Bardzo prosta w wykonaniu, a jaki efekt! Bezę można upiec dzień wcześniej, a

Gotowanie-uk
Ciasteczka kokosowo-serowe 23365

dzięki użyciu twarogu, natomiast nadzienie w środku doskonale komponuje się z wiórkami kokosowymi. Ciasteczka można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub zostawić zupełnie bez niczego. Z podanych składników można uzyskać około 20 sztuk. Składniki na ciasto krucho-serowe: 200 g mąki 200 g zimnego masła 150 g twarogu półtłustego (może być z wiaderka lub 3-krotnie zmielony samodzielnie) szczypta(...)wiórek kokosowych ½ łyżki skrobi kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) Mąkę posiekać z kawałkami zimnego masła, tak by powstały grudki. Dodać szczyptę soli i twaróg – zagnieść zwarte i jednolite ciasto. Uformować z ciasta wałek, delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki, aby się schłodziło (na minimum 30 minut). W międzyczasie przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch

Świat Ciasta
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 279

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem

moj przepis na
Lazagne z brokułami i szynką. 255

pyszny sos, domowy makaron, brokuły, szynka - pycha! kto chętny?!     Składniki; 15 dag serka ricotta 1 sredni brokuł pół szklanki startego sera np, gouda dwie puszki pokrojonych pomidorów bez skórki 1 cebula 4 ząbki czosnku kilka listków swiezej bazylii 15 dag szynki pokrojonej w paski olej do smażenia sól pieprz makaron lazagne   Przygotowanie; Brokuły ugotować(...)Lazagnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 220C i piec około 30-40 min.           Domowe płaty lazagne.   2,5 szkl. mąki pszennej 3 jajka ok, szklanki ciepłej wody sól   Mąke przesiać,połaczyc z solą i jajkami oraz woda. Zagniesc elastyczne i nie za twarde ciasto. Wode należy dolewać powoli aby wyczuć czy taka ilośćc

Radość kipiąca uśmiechem.
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 148

trafiłam na blog "Szybkie gotowanie" i pomysł na bułeczki gryczane bez wyrabiania. Postanowiłam jednak zrobić to po swojemu i zmodyfikowałam przepis :) Tak też powstały bułeczki orkiszowo-pszenne z mąk pełnoziarnistych, wyrabiane :) To moja pierwsza przygoda piekarnicza, nie licząc chleba orkiszowego :) Jak wyszły bułki? Nieźle... ;) Na pewno należy wyrabiać ciasto dłużej, niż ja to robiłam. Przy następnej okazji udoskonalę przepis(...)sobą wszystkie składniki przepisu i porządnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na godzinę, do półtora, w ciepłe miejsce w misce oprószonej mąką i przykrytej bawełnianą ściereczką. Kiedy ciasto wyrośnie wyrabiamy je jeszcze raz, około 15 minut i formujemy z niego nieduże kulki. Bułeczki układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia (u mnie był rękaw foliowy, bo dziwnym trafem papier akurat

Spektrum Smaku