bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1034/1508)

CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 171

Genialne, czekoladowe  serniczki, wykwintne i bardzo aromatyczne. Serniczki dla wymagających, dla wielbicieli gorzkiej czekolady, gdyż to ona gra tu główną rolę. Serniczki składają się z

Upiecz sobie babeczkę
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 233

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany

Domowa Cookierenka Agi
Beza z mascarpone i pomarańczami 195

Beza, którą przygotowałam na Dzień Babci i Dziadka. Chociaż ten wypiek to praktycznie sam cukier, to w smaku jest niezwykle delikatny. Z kremowym serkiem, słodkimi pomarańczami

Mienta blog
Cukiniowy spód do pizzy 191

  Pizza? Jak najbardziej. Zawsze. Po kalafiorowej przyszła kolej by wypróbować spód z cukinii. Jest aromatyczny, lekki, niskokaloryczny. W sklepach i na targu pojawiła już się

Szybko Tanio Smacznie
Mikołajkowe babeczki (bez glutenu i jajek) 245

Świąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i

maniapieczenia
ZAPIEKANY MAKARON "4 SERY". 1361

Obserwuję gołębie za oknem, siedzące na antenie sąsiadów. Czyszczą swoje wilgotne piórka, trzepią skrzydełkami, kręcą się wokół własnej osi, aż w końcu siadają spokojnie i patrzą

W kuchni Karmel-itki
Chlebek cukiniowy na słodko z olejem i z pestkami dyni 141

Idealnie smakuje z masłem i odrobiną dżemu, ale ja uwielbiam go podjadać bez jakichkolwiek dodatków. Smakuje naprawdę rewelacyjnie! Jest delikatnie słodki i odrobinę wilgotny, a chrupiąca skórka niesamowicie kusi. Przyznam, że cukinia nie jest wyczuwalna i moi znajomi zawsze myślą, że to zwykle, mniej słodkie ciasto. Taki chlebek można przygotować na mnóstwo sposobów i tym samym każdorazowo nadać(...)cukinię, a w drugiej mąkę, pestki z dyni, sodę oczyszczoną oraz sól. Następnie zawartości obu misek należy wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Całość przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 50-60 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Użyłam oleju z pestek dyni

Di gotuje
Tarta z kremem czekoladowym/ Fit mazurek czekoladowy 239

wykonania, składniki na spód wystarczy zagnieść i zapiec, a krem to jedynie dwa składniki. W taki sposób uzyskujemy maksimum smaku przy minimum pracy. Tartę możecie przygotować bez okazji jako weekendowe ciasto, lub jako wersję wielkanocnego czekoladowego mazurka. Jeżeli nie masz formy do tarty, możesz ją przygotować w tortownicy.   Składniki na foremkę ok. 20 cm Spód: 120g mąki owsianej(...)Mąkę orzechową wymieszać z owsianą, dodać aromat waniliowy, sól, mus daktylowy i masło/olej kokosowy. Zagnieść ciasto.  Wyłożyć w wysmarowanej i obsypanej mąką owsianą formie do  tarty lub tortownicy. Nakłuć widelcem, schłodzić przez ok. 20 minut w lodówce. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleczko (gęstą część

Fabryka pomysłów
Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie 279

pokruszyć. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony nadiashealthykitchen.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie Składniki: Ciasto: 110g mąki ryżowej 50 zmielonych migdałów szczypta soli 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4-5 łyżek mleka migdałowego lub sojowego (może(...)około 1-2 godziny, aż stężeje. Ciasto: 3. Formę na muffiny wysmarować olejem kokosowym. 4. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i wymieszać. Powstanie dość wilgotne ciasto. Ciasto przełożyć do formy na muffiny, w każde wgłębienie wkładać po około 1 sporej łyżce ciasta, wyrównać ( patrz FILM ). 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C na funkcji

Mała Cukierenka
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 296

tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa zrobiona z gorzkiej czekolady, mleka i agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej(...)przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się skleić w jedną kulkę) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, w następującej kolejności: Zmielone siemię lniane, woda, daktyle, zmielić do momentu otrzymania gęstej pasty, dodać olej, syrop klonowy, zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części

moj przepis na
Keks świąteczny 176

wyobrażacie sobie święta bez keksa? Ja nie, bo u mnie to obowiązkowy wypiek. Akurat ten przepis jest wyjątkowo prosty i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi nie wyszedł. To już próba przedświąteczna ponieważ chciałam wypróbować foremkę do keksów i pasztetów od Tarka i Miarka. Keks zachował idealny kształt i można powiedzieć, że "wyskoczył z foremki". Nie było najmniejszego(...)mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g bakali (żurawina, rodzynki,orzechy nerkowca, płatki migdałów, mieszanka keksowa-skórki) 1,5 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: Wszystkie bakalie przełożyć do naczynie wsypać 1,5 łyżki mąki i wymieszać. Wodę, masło,cukry zagotować. Przestudzić dodać żółtka i energicznie wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. dodać do masy i wymieszać

Ala piecze i gotuje
Tort a la Tiramisu 211

Mój urodzinowy ;). Bo dlaczego by nie zrobić sobie samemu urodzinowego tortu..? ;). Taki prezent od siebie dla siebie :). Kocham kawowe smaki w ciastach i deserach ( o czym już kiedyś wspominałam ), dlatego tort nawiązujący do popularnego włoskiego deseru, to był strzał w dziesiątkę. Tort jest wspaniały . Bardzo wilgotny, nie za słodki. Na moim ulubionym biszkopcie "rzucanym". Większość z Was na pewno spotkała(...)tortów wykorzystuj ę tylko ten biszkopt, zarówno w wersji jasnej ( jak w tym torcie ), jak i kakaowej. Najlepszy biszkopt ever! :). A tort polecam na przeróżne okazje.. . jak i bez okazji ;). Przepis inspirowany przepisem na  TORT TIRAMISU ze strony  MOJEWYPIEKI.COM Biszkopt: 4 duże jajka ( lub 5 mniejszych ) 100 g mąki pszennej tortowej 40 g mąki ziemniaczanej

Opowieści z piekarnika
Przepis #31 Żytnie drożdżówki z owocami 170

sklepie czy piekarni raczej do zdrowych nie należą. Jednak warto czasami umilić sobie życie i sięgnąć po coś pysznego. Dlatego postanowiłam przygotować swoją domową wersję drożdżówki na mące żytniej, bez białego cukru oraz mleka z powidłami. Zapach jest równie kuszący co tej dostępnej w sklepie. Smak różni się ze względu na rodzaj użytej mąki - według mnie jest jeszcze lepszy(...)wsypujemy mąkę. Kolejno wbijamy jajko oraz wlewamy olej. Całość dokładnie mieszamy a następnie zagniatamy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.  Po wyrośnięciu dzielimy ciasto na około 7-8 mniejszych kulek.  Każdą rolujemy a następnie zwijamy jak ślimaczki. Na środku ugniatamy ciasto tworząc zagłębienie w które nakładamy owoce lub powidła czy inne nadzienie. Wierzch posypujemy kruszonką przygotowaną

Health-Fit-Life
Test: mieszanka chlebowa z Lidla (bezglutenowa) 226

  Jak wspominałam w tym wpisie mieszanki są dwie. Ta jasna smakowała mi średnio, ale do ciemnej zabrałm się trochę inaczej. OPAKOWANIE Otrzymujemy kartonik z dwoma

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżówki z twarogiem 217

mąką. Dodać resztę mleka, jajko i zagnieść ciasto. Wyrabiać je kilka minut,następnie dodać rozpuszczone, przestudzone masło. Wyrabiać ciasto dalej przez ok. 15 minut aż stało się gładkie i elastyczne.Przykryć o zostawić na godzinę do wyrośnięcia.  Twaróg rozgnieść widelcem, dodać żółtko, budyń i cukier.Wymieszać. Wyrośnięte ciasto lekko odgazować.  .Ciasto rozwałkować, pociąć na prostokąty o wymiarach około(...)jednej strony położyć nadzienie, a z drugiej naciąć ciasto radełkiem i zwinąć . Ułożyć na blaszce i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut

Moje domowe kucharzenie