bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1037/1508)

Vanilliekipferl - kruche rogaliki waniliowe 194

Waniliowe rogaliki są pyszne, po prostu rozpływają się w ustach. To klasyk niemieckiej tradycji adwentowej. Jedne z najprostszych, a jedyną ich dekoracją jest gruba warstwa cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na zimno z Schoko Bons 2632

Totalnie słodka mieszanka smaków:) Pomysł na to ciasto powstał w mojej głowie po emisji jednego z programów kulinariach, których w telewizji ostatnio pod dostatkiem Sernik jest

Ania i Marcin gotują
Tort Pavlova 159

Dziś moje urodziny :) Dopiero wróciliśmy z urlopu więc chyba nie zdążę przygotować tortu ale dla Was i tak mam przepis. Tort Pavlova przygotowałam 2 tygodnie temu

Mienta blog
Kukurydziana tarta ze śliwkami 203

  Od kiedy pracuję na gotowanie i bloga mam coraz mniej czasu i niestety sił. Moje wczesne wstawanie i dojazdy dają czasami o sobie znać i

Szybko Tanio Smacznie
Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami 119

 Przepis autorski (mój). Lubicie lekkie i rozpływające się w ustach ciasta? Jeśli tak, to świetnie trafiliście! Moja kefirowa pianka ostatnio robi furorę wśród rodziny i

Di gotuje
Muffinki czekoladowo-truskawkowe 185

Kolejne szybkie ciasteczka, a mianowicie muffinki czekoladowo-truskawkowe. Bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, upiekłam je na urodziny najstarszego dziecka do przedszkola. Zamiast mleka dodałam wody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ciasto ryżowe z rabarbarem (bezglutenowe) 241

Rabarbar – niesamowicie smaczne i zdrowe warzywo o lekko kwaśnym smaku. Kilka dni temu na blogu mogliście znaleźć przepis na kompot z rabarbaru . Pisałem tam o

Gar Zdrowia
Ciasteczka z mąki kokosowej i tahini (wegańskie, bezglutenowe) 300

Dziś na przekąskę polecają się sycące ciasteczka z mąki kokosowej i tahini - bezglutenowe, z małą ilością cukru. Trochę za mało słodkie jak na mój gust, dlatego

Domowa Cookierenka Agi
Suszone płatki kokosa 186

„Kolejnym składnikiem musli, który z powodzeniem można przygotować w domu są suszone płatki kokosa. Nie tylko wychodzą taniej ale też są o wiele zdrowsze bo nie

Wiem co jem
Torcik Pavlova z Lemon curdem 174

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Pyszna tarta bardzo czekoladowa (bez cukru, wegańska, bezglutenowa) 210

Wielu osobom może się wydawać, że pyszny deser musi zawierać dużą ilość cukru. Kolejny raz dementuję te pogłoski. Dzisiajsza tarta jest pyszna i nie jest to

pyszne zdrowości
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 151

Pyszne muffinki z gruszkami, posypane chrupiącą granolą to kolejna propozycja z mojej ulubionej książki Gordona Ramsay’a „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking

Moja Delicja
Jabłecznik serowy bez jajek 201

"Jesien pelne kosze darow niesie",a w tym koszu najwiecej jablek,owocow jesieni niezwyklej urody i smaku.Wlasnie teraz jesienia jablko kroluje na polskich stolach. I najlepsza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 170

olej kokosowy. Następnie ugniataj rękoma, dodając po łyżce lodowatej wody. wyrabiaj ciasto aż będzie plastyczne, a cały olej się rozpuści. Przygotuj foremkę do muffinów z 12 dołkami (lub np. 12 kokilek). Oderwij trochę więcej niż 3/4 ciasta, resztę schowaj do zamrażarki (posłuży do robienia gwiazdek przykrywających babeczki). Podziel ciasto na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach(...)łyżeczkami nadzienia, ugnieć żeby było w miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę, następnie włóż jeszcze na chwilę foremkę z ciastkami do zamrażarki. W międzyczasierozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz schłodzone babeczki ok. 15-20 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Przed podaniem możesz posypać

Powiedz dietom nie
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 193

miejsce na min. godzinę. W tym czasie przygotowujemy garnek z wodą oraz sitka do parowania (lub -jeśli mamy- parowar- ja użyłam parowara dołączonego do Tefal Companiona ). Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części, formujemy w kulkę i wałkujemy na okrągły placek o śr 10cm. Smarujemy olejem i składamy na pół. Układamy nad parującą wodą i pod przykryciem trzymamy(...)minut, obracamy na drugą stronę i pieczemy ponownie tyle samo. Po obsmażeniu mięso podlewamy wodą, zamykamy naczynie i pieczemy przez 9 godzin w zmniejszonej do 100⁰C temperaturze. Co jakiś czas podlewamy wytworzonym sosem. Po upieczeniu zbieramy tłuszcz wytworzony w trakcie pieczenia, a pozostały sos mieszamy z wieprzowiną, którą widelcem możemy bez problemu „poszarpać”. Przygotowane bułeczki bao podajemy

Kuchnia w czekoladzie
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ, PEŁNOZIARNISTE- NAJLEPSZE 149

Kolejne pyszne ciasteczka owsiane, tym razem z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, mnóstwem orzechów i czekolady. Bez dodatku cukru lub w wersji z cukrem trzcinowym. To najlepsze z dotychczasowych ciastek, potwierdzą to wszyscy, którzy mieli okazję ich spróbować. Mega chrupiące i pyszne w smaku. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych (u mnie górskie) - 200g miękkiego masła - 100g mąki orkiszowej typ750(...)wanilią, jajo, szczyptę soli. Wszystko wyrobiłam hakiem miksera, na końcu dodałam pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszałam. Z otrzymanego ciasta odrywałam kawałki wielkości niedużego orzecha włoskiego i odkładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie każdą kulkę mocno spłaszczałam, ciastka powinny być cieniutkie. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekłam ok.17-20 minut

Smaczne Zdrowe
Sernik Szachownica 162

mieszamy całość szpatułką. Wylewamy na blaszkę o wym. 24 x 36 cm wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 180 stop przez 25-30 min. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto na kratkę i studzimy. Masa Serowa: 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru(...)Blaszkę w której piekliśmy murzynka wykładamy nowym papierem do pieczenia. wkładamy do niego murzynka i kroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek  i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez

Gotowanie...to proste !
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 183

garść natki pietruszki sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od ciasta. Drożdże pokruszyć,zalać kilkoma łyżkami cieplej wody-odstawiać w ciepłe miejsce na 15 minut.Mąkę połączyć z solą. Po 15 minutach do mąki z solą dodajemy zaczyn z drożdży, pozostałą wodę oraz oliwę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto, podsypując mąką.Odstawić na 1,5 godziny, do wyrośnięcia. Nadzienie(...)pozbawianego pestek i skórki pomidora(pokrojonego w drobną kostkę)sól, świeżo zmielony pieprz. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3-4 porcje. Rozwałkujemy cienko na, oprószonej mąką, stolnicy. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy mięsny farsz i pieczemy przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. WSKAZÓWKI: do podania sos czosnkowy

Kopystką po garach
Najsmaczniejsze Pączki Pieczone 155

Kiedy zaczyn jest gotowy dodajemy go do miski z mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Kiedy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. W 50 ml mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem(...)zwykłym budyniu. Gotowy budyń, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i wałkujemy na dość gruby placek, wycinamy z niego szklanka koła. Na każde kółko nakładamy po łyżce budyniu, szczelnie zalepiamy, obtaczamy w cukrach i odkładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do podrośnięcia na około 20 minut

Gotowanie...to proste !
Sernik Wiedeński Siostry Anastazji 7662

Sernik Si ostry Anastazji to t radyc yjny sernik bez spodu - rewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach deser idealny na każdą okazj e.  Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła(...)smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto. Serni k najle piej przechowywać w szczelnym pojemniku . Sernik tuż przed podanie

Słodka Strona
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 173

mleko 3 łyżki masło 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM: śmietana kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną(...)Jeszcze ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę z pergaminem do góry. Ściągnąć delikatnie pergamin i zwinąć roladę razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej

Kuchnia Paulettes
Pizza włoska 169

małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem na gładką masę. – Kulę ciasta podzielić na osiem części, z każdej zrobić zgrabną kulkę, przykryć folią spożywczą i odstawić(...)lodówki. – Następnego dnia każdą kulkę osobno wyrobić i rozwałkować, no chyba, że umiecie profesjonalnie rozciągnąć ciasto na placek. Sos pomidorowy – Wszystkie składniki sosu zblendować. – Dodatki przygotować w osobnych miseczkach. – Każdy placek ciasta drożdżowego posmarować sosem pomidorowym i posypać mozzarellą. – U nas każdy nakładał sobie dodatki, jakie mu pasowały

To co kocham
Ciasto bananowo-czekoladowe 246

Wilgotne bananowo-czekoladowe ciasto idealne na jesień czy zimę. Bardzo proste do zrobienia i nic tylko zrobić sobie kawę czy herbatkę, usiąść pod kocykiem i włączyć jakiś dobry film :)  Składniki: 3 banany mąka 240 g 2 jajka cukier 100 g cukier waniliowy 1 op. (16 g) 2 tabliczki czekolady mlecznej proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki masło(...)pieczenia i miksuję aż całość ładnie się połączy. Na koniec zostaje tylko pokroić w drobną kosteczkę czekoladę i dodać do masy.  Przekładam do formy, u mnie silikonowa więc nie ma potrzeby smarować tłuszczem ale zwykle blaszki lepiej posmarować tłuszczem (fajną sprawą jest tłuszcz w sprayu, niedawno kupiłam super sprawa). Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem (bez termoobiegu

Kuchnia Viki
Chleb z nasion i kaszy (bez mąki i glutenu) 148

Chleby przygotowywane bez maki na bazie nasion szturmem zdobywają serca osób dbających o dietę. Proponuje chlebek z nasionami, orzechami i kaszą jaglaną. Jest bardzo sycący dzięki zawartości dużej ilości błonnika. Już jedna skibka potrafi nasycić i... uzależnić! Składniki: na keksówkę o dł. 28cm 150 g (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej 1 łyżka miodu 5 łyżek płynnego oleju kokosowego szklanka letniej(...)całości), orzechy laskowe, nasiona chia, czarnuszkę, mak i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Zostawiamy do napęcznienia na około 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto.   Chlebek pieczemy w 170 stopniach C przez 55-60 minut. Studzimy. Kroimy po wystudzeniu. Próba rozkrojenia chlebka jeszcze ciepłego skończy się efektownym pokruszeniem. Siemię lniane, chia

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania