banan - 15223 przepisów (strona:473/1015)

Koktajl ze szpinakiem i owocami 188

Bardzo zdrowy koktajl, który możemy przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Pomimo niezachęcającego koloru jest pyszny w smaku! 1 szklanka truskawek 1 banan 1 szklanka mineralnej wody lekko gazowanej Garść świeżych liści szpinaku 1 łyżka miodu gryczanego Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Banana kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, podlewamy lekko

VioletoweKucharzenie
ciasto karmelowo-bananowe (bez pieczenia) 319

słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia.  *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka  2 łyżki cukru  125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki słonecznika(...)cukier rozmieszać w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotować z masłem i wlać rozrobione budynie, zagotować. Gorący budyń wylać na herbatniki i przykryć warstwą ciemnych ciastek. Na nich ułożyć banany pokrojone w plasterki i zalać gęstniejącą galaretką, odczekać aż całkowicie stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z budyniem jaglanym i agrestem 173

rewelacyjna! Całość świetnie się komponuję, polecam! Składniki: Tarta 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajo 2 łyżki ksylitolu 2,5 łyżki oleju Budyń 1/2 torebki ugotowanej kaszy jaglanej 1 banan Wierzch 2 garści agrestu Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajo, dodajemy ksylitol i olej. Całość szybko i dokładnie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie(...)czasu ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Budyń Kaszę jaglaną gotujmy według instrukcji na opakowaniu. Lekko studzimy i dodajmy banana. Całość blendujemy na gęsty krem. Na wystudzone ciasto przekładamy budyń, a następnie układamy umyty i oczyszczony agrest. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Owsiane naleśniki typu pancake z musem z mango [ENG] 164

naturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2  teaspoon grape seed  oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki owsiane do uzyskania grudkowatego proszku. Przygotuj mus z mango (obierz mango, wrzuć do pojemnika, zblenduj na jednolitą masę). Wsyp wszystkie

Better Life By Auntie Ju
Koktajl na bazie jarmużu z owocami jeżyny [ENG] 157

Blackberry smoothie with kale SKŁADNIKI: 1 porcja|  INGREDIENTS: 1  serving 250g kefiru/jogurtu naturalnego|  250g kefir/ natural yoghurt 1 banan|  1 banana ok. 7 jażyn |  ca. 7 blackberries 1 łyżka nasion siemienia lnianego| 1 spoon flaxseed garść liści jarmużu (tylko część miękka, bez ogonka)| handful of kale leaves (only soft part, without mid-rib) miód

Better Life By Auntie Ju
Kruche, sypane ciasto z sezonowymi owocami 160

standardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan 100 g cukru, najlepiej pudru 200 g zimnego oleju kokosowego szczypta soli około 600 g owoców, u mnie to był agrest, ale mogą to być porzeczki, rabarbar pokrojony(...)kostkę ,a nawet maliny 50 g mąki kukurydzianej 50 g cukru pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą

greenscarf
Truskawkowy sernik na zimno z bananami w galaretce 263

Składniki: 1 biszkopt  1 kg twarogu w wiaderku 1 kg truskawek cukier 5 łyżeczek żelatyny 5 bananów 3 galaretki (użyłam 2 cytrynowe i 1 pomarańczową) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować według wcześniej podanego PRZEPISU  2. Umyte truskawki dokładnie zblędować. Dodać cukier do smaku. 3. Twaróg przełożyć do dużej miski, miksować dodając stopniowo truskawki (jeśli masa będzie zbyt mało(...)twarogowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt. Wstawić ciasto do lodówki. 5. Galaretki rozpuścić w 5 szklankach wrzątku. Gdy już będzie tężeć na sernik wyłożyć pokrojone banany (można skropić sokiem z cytryny - ja zapomniałam i trochę zmieniły kolor) i zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

A Ty Smakuj Mnie
Nietypowy pandzi tort (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 171

ksylitolu -50g mąki kukurydziana -40g mąki z ciecierzycy -40g skrobi kukurydzianej Czekoladowe nadzienie -340g silken tofu -400ml napoju kokosowego Koko -½ szkl. gorzkiego kakao -dojrzały banan -ksylitol -5 łyżeczek żelatyny Polewa daktylowo-kakaowa -80g suszonych daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao -½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ciasteczka(...)szklankę ;). Z wyciętych fragmentów ściąć nieco doły i wyłożyć nimi dno (jak na zdjęciu powyżej). Z wyciętych okręgów można zrobić również piętro tortu. CZEKOLADOWE NADZIENIE Tofu, napój kokosowy, banan i kakao zmiksować na gładko. Dosłodzić ksylitolem. Żelatynę namoczyć w ¼ szkl. wody na 5 minut. Następnie podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali i mieszać do rozpuszczenia. Wlać żelatynę do czekoladowej masy

Candy Pandas
Muffinki z matchą 166

wanilii Suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki herbaty japońskiej matcha 1/2 szklanki cukru kokosowego (lub brązowego) Dodatkowo: 1 dojrzały banan 1 garść ulubionych orzechów do ozdobienia (opcjonalnie) Wykonanie: Mleko, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i siemię lniane mieszamy w naczyniu. Odstawiamy na około 5 minut. W drugim naczyniu przesiewamy(...)mąkę, matchę, sodę i proszek do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników razem z mokrymi. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Praktyczna uwaga: Ktoś może zapytać czy można użyć zamiast cukru syropu

Lamarida.pl
Kopiec kreta z bananami i truskawkami 176

pieczenia 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny  krem. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej(...)śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny

VioletoweKucharzenie
Ciastka owsiane z masłem orzechowym 183

błyskawiczne i zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem masła orzechowego bez cukru i mąki. Składniki - szklanka płatków owsianych - 1/4 szklanki wody - dwie łyżki masła orzechowego - pół szklanki wiórek kokosowych - rodzynki - banan Przygotowanie 1. Płatki owsiane zalać wodą i odczekać chwilę aż nasiąkną. 2. Posiekać na drobne kawałki rodzynki. 2. Do płatków dodać wiórek kokosowych, masła orzechowego i  rodzynek. 3. Pokroić(...)drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180  °C. Smacznego

Kuchenne innowacje
Dieta bogata w kwas foliowy + przykładowe przepisy 234

początek z 2 szczypty) i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli pasta jest za gęsta dodajemy trochę wody, próbujemy też smak (opcjonalnie doprawiamy). Smacznego Szpinakowo-bananowe smoothie Składniki: 2 banany 2 garście umytego szpinaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1-2 plasterki imbiru sok z 1 cytryny woda do uzyskania pożądanej konsystencji Przygotowanie: Obrane banany, szpinak, natkę pietruszki

Słodkie okruszki
Orzeźwiający koktajl z arbuza 138

przekonajcie, czytając ulotkę na opakowaniu...Wiem, że takie napoje są naprawdę smaczne, ale o wiele lepiej zastąpić je zdrowymi, domowymi koktajlami, które są przepyszne!  Składniki: arbuz 1/4 szt, banan 1 szt, jabłko 1 szt, kiwi 1 szt, woda 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Jabłko, kiwi i banana obieramy ze skórki. Dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w mikserze. Dodajemy

kulinarne odsłony pati
Muffinki z czerwonej fasoli z porzeczkami 180

puszka czerwonej fasoli* 2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia porzeczki  Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki.  Pieczemy

AZgotuj!
KOPIEC KRETA 308

łyżeczka sody 5 łyżek kakao masa: 500 ml śmietanki Polskiej 36%  MLEKOVITA cukier puder do smaku do śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych  CUKIETERIA 3 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Wlewamy do tortownicy(...)doprowadzamy do wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni