naturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2 teaspoon grape seed oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki owsiane do uzyskania grudkowatego proszku. Przygotuj mus z mango (obierz mango, wrzuć do pojemnika, zblenduj na jednolitą masę). Wsyp wszystkie
Better Life By Auntie JuBlackberry smoothie with kale SKŁADNIKI: 1 porcja| INGREDIENTS: 1 serving 250g kefiru/jogurtu naturalnego| 250g kefir/ natural yoghurt 1 banan| 1 banana ok. 7 jażyn | ca. 7 blackberries 1 łyżka nasion siemienia lnianego| 1 spoon flaxseed garść liści jarmużu (tylko część miękka, bez ogonka)| handful of kale leaves (only soft part, without mid-rib) miód
Better Life By Auntie Justandardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan 100 g cukru, najlepiej pudru 200 g zimnego oleju kokosowego szczypta soli około 600 g owoców, u mnie to był agrest, ale mogą to być porzeczki, rabarbar pokrojony(...)kostkę ,a nawet maliny 50 g mąki kukurydzianej 50 g cukru pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą
greenscarfSkładniki: 2 banany 3 duże jajka 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki kukurydzianej skórka starta z wyszorowanej cytryny i łyżka soku 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówki amerykańskiej Banany rozgnieść widelcem. Zmiksować z jajkami, jogurtem, olejem, cukrem oraz skórką i sokiem z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem i, miksując utrzeć na gładką masę
Czerwień i błękitSkładniki: 1 biszkopt 1 kg twarogu w wiaderku 1 kg truskawek cukier 5 łyżeczek żelatyny 5 bananów 3 galaretki (użyłam 2 cytrynowe i 1 pomarańczową) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować według wcześniej podanego PRZEPISU 2. Umyte truskawki dokładnie zblędować. Dodać cukier do smaku. 3. Twaróg przełożyć do dużej miski, miksować dodając stopniowo truskawki (jeśli masa będzie zbyt mało(...)twarogowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt. Wstawić ciasto do lodówki. 5. Galaretki rozpuścić w 5 szklankach wrzątku. Gdy już będzie tężeć na sernik wyłożyć pokrojone banany (można skropić sokiem z cytryny - ja zapomniałam i trochę zmieniły kolor) i zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin
A Ty Smakuj Mnieksylitolu -50g mąki kukurydziana -40g mąki z ciecierzycy -40g skrobi kukurydzianej Czekoladowe nadzienie -340g silken tofu -400ml napoju kokosowego Koko -½ szkl. gorzkiego kakao -dojrzały banan -ksylitol -5 łyżeczek żelatyny Polewa daktylowo-kakaowa -80g suszonych daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao -½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ciasteczka(...)szklankę ;). Z wyciętych fragmentów ściąć nieco doły i wyłożyć nimi dno (jak na zdjęciu powyżej). Z wyciętych okręgów można zrobić również piętro tortu. CZEKOLADOWE NADZIENIE Tofu, napój kokosowy, banan i kakao zmiksować na gładko. Dosłodzić ksylitolem. Żelatynę namoczyć w ¼ szkl. wody na 5 minut. Następnie podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali i mieszać do rozpuszczenia. Wlać żelatynę do czekoladowej masy
Candy Pandaswanilii Suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki herbaty japońskiej matcha 1/2 szklanki cukru kokosowego (lub brązowego) Dodatkowo: 1 dojrzały banan 1 garść ulubionych orzechów do ozdobienia (opcjonalnie) Wykonanie: Mleko, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i siemię lniane mieszamy w naczyniu. Odstawiamy na około 5 minut. W drugim naczyniu przesiewamy(...)mąkę, matchę, sodę i proszek do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników razem z mokrymi. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Praktyczna uwaga: Ktoś może zapytać czy można użyć zamiast cukru syropu
Lamarida.plpieczenia 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny krem. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej(...)śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny
VioletoweKucharzeniebłyskawiczne i zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem masła orzechowego bez cukru i mąki. Składniki - szklanka płatków owsianych - 1/4 szklanki wody - dwie łyżki masła orzechowego - pół szklanki wiórek kokosowych - rodzynki - banan Przygotowanie 1. Płatki owsiane zalać wodą i odczekać chwilę aż nasiąkną. 2. Posiekać na drobne kawałki rodzynki. 2. Do płatków dodać wiórek kokosowych, masła orzechowego i rodzynek. 3. Pokroić(...)drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Smacznego
Kuchenne innowacjepoczątek z 2 szczypty) i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli pasta jest za gęsta dodajemy trochę wody, próbujemy też smak (opcjonalnie doprawiamy). Smacznego Szpinakowo-bananowe smoothie Składniki: 2 banany 2 garście umytego szpinaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1-2 plasterki imbiru sok z 1 cytryny woda do uzyskania pożądanej konsystencji Przygotowanie: Obrane banany, szpinak, natkę pietruszki
Słodkie okruszkisprzedającą truskawki. Z poprzedniej porcji owoców zrobiłam mus z dodatkiem miodu. Pychota! A zimą taki mus można też zrobić z mrożonych truskawek. Składniki: 500 g truskawek 1 brzoskwinia 1 banan 2 łyżki płynnego miodu mięta do dekoracji Truskawki umyć, wyjąć szypułki, banana obrać, podzielić na kawałki. Brzoskwinię przekroić na ćwiartki, wyjąć pestkę. Owoce zmiksować, dosłodzić miodem, wymieszać. Podawać do picia
Czerwień i błękitprzekonajcie, czytając ulotkę na opakowaniu...Wiem, że takie napoje są naprawdę smaczne, ale o wiele lepiej zastąpić je zdrowymi, domowymi koktajlami, które są przepyszne! Składniki: arbuz 1/4 szt, banan 1 szt, jabłko 1 szt, kiwi 1 szt, woda 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Jabłko, kiwi i banana obieramy ze skórki. Dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w mikserze. Dodajemy
kulinarne odsłony patijeśli nie lubimy zbyt gęstych. Wodę zastąpi również kefir lub maślanka; świetnie podkreślą smak danego koktajlu, dodają witamin. Zielony sok z natki i pomarańczy z dodatkiem banana, wspaniały! - możecie zastąpić go owocem kiwi, nektarynką, winogronami. Składniki: pęczek natki pietruszki 2 pomarańcze 1 banan opcjonalnie: 1/2 lub 250 ml wody niegazowanej lub gazowanej Przygotowanie soku: Owoce obieramy, kroimy
Zasmakuj Kuchnipuszka czerwonej fasoli* 2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia porzeczki Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki. Pieczemy
AZgotuj!łyżeczka sody 5 łyżek kakao masa: 500 ml śmietanki Polskiej 36% MLEKOVITA cukier puder do smaku do śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych CUKIETERIA 3 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Wlewamy do tortownicy(...)doprowadzamy do wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy. * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Odstawiamy do lodówki
Z Majeczką w kuchni