Zapraszam na pyszny i lekki deser wykonany z owoców. Krem cieszy oko pięknym zielonym kolorem oraz delikatnością. Polecam Składniki: 1/2 dużego dojrzałego awokado 1 średni banan 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu 1 kiwi Przygotowanie: Wyjmujemy miąższ z awokado i kroimy je na mniejsze kawałki, przekładamy do kielicha blendera. Do awokado dokładamy obranego i pokrojonego banana, miód
słodkie i nie tylko historie kulinarnemleka sojowego 200 g cukru 150 g oleju kokosowego lub 100 ml delikatnego płynnego oleju kokosowego i 50 g kokosowego ale zimnego (w formie stałej) 1 średni banan szczypta drożdży 500 g rabarbaru 50 g świeżych drożdży Przygotowanie: W ciepłym (40 C) mleku rozpuść drożdże z 2 łyżkami cukru- zrób zaczyn, odczekaj 10-20 minut aż drożdże się obudzą. Mąkę(...)szczyptą soli przesiej do duże miski. 100 g oleju zblenduj z 2/3 cukru i bananem. Zagnieć ciasto ze wszystkich składników, jest trochę klejące ale takie właśnie ma być. Przykryj ciasto i odstaw do wyrastania na 1-2 godziny, musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż na blachę wysmarowaną olejem i posypana mąką. Zwilż wodą dłonie i porozciągaj równomiernie ciasto. Następnie
greenscarfdeserek dla szukających pomysłu na wykorzystanie tapioki Składniki: 600ml mleka kokosowego lub krowiego 1/3 szklanki tapioki łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki syropu klonowego 4 kostki gorzkiej czekolady 90% banan Wykonanie: Mleko zagotować. Na gotujące mleko wsypać tapiokę. Dodać syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu ok. 30 minut (aż kuleczki tapioki staną(...)pomieszać, by kuleczki nie przywarły do dni garnka. Gdy kuleczki będą przezroczyste ściągnąć z palinka, dodać czekoladę i mocno wymieszać. Nałożyć do szklaneczek, zaczekać aż ostygnie i udekorować plasterkami banana. Z podanych składników otrzymamy 3 większe lub 4 mniejsze porcje deseru
Mania Wypiekaniaprzede wszystkim przepyszna! Nocna owsianka mocno kakaowa ze smakowitymi dodatkami :) Nocna owsianka kakaowa z kokosem i orzechami 100 ml płatków owsianych pół łyżeczki chia garść posiekanych rodzynek dojrzały banan 250 ml mleka po czubatej łyżce kakao i masła orzechowego szczypta soli Banana blendujemy z masłem, kakao i mlekiem oraz solą. Powstałą masą zalewamy suche składniki. Mieszamy i zostawiamy
Dzieje kuchennej Wiewiórysmaku propozycja na doskonałe rozpoczęcie dnia! Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej 200 gram twarogu bez laktozy Mlekovita 100 ml syropu hibiskusowego* 1 banan sok z ćwiartki cytryny truskawki, kiwi, mandarynka i pistacje do dekoracji *Syrop hibiskusowy szklanka hibiskusa 3 szklanki wody 3 szklanki cukru Zagotuj wodę, dodaj hibiskus(...)gotuj syrop do rozpuszczenia cukru przez około 30 minut. Syrop powinien się zredukować i stać się gęsty. Kaszę gotuję w wodzie. Ugotowaną miksuję z twarogiem, syropem hibiskusowym, bananem i sokiem z cytryny na gładki krem. Gotowy krem przekładam do miseczek i dekoruję owocami, pistacjami i pozostałym syropem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajajogurtu naturalnego (u mnie wegański z rozmnożony na bazie kupionego w Lidlu) 400 g mąki pszennej, z czego połowa może być pełnoziarnista cukru (u mnie kokosowy) 1 średni banan 100 g orzechów włoskich czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 300 g rabarbaru łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj jogurt, banana i cukier (odłóż 1/3 cukru) Rabarbar obierz
greenscarfporcję, żeby mieć co przekąsić w ciągu dnia. A że dzisiaj na termometrach ma być do 30 stopni zbieramy dzieci, prowiant, dużooo picia i jedziemy na działkę. Składniki: 2 banany banan 2 jajka opakowanie serka wiejskiego 20-30 g mąki ryżowej 10 g wiórków kokosowych łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy, na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy ciasto porcjami, używam
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki : - 2 banany - sok z 1 mandarynki - 1 szklanka płatków owsianych - 1/2 szklanki rodzynek -1/2 szklanki słonecznika Przygotowanie : Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy Na blasze wylozonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samzamiast jednego z posiłków w ciągu dnia dogadzam sobie takim koktajlem lub jak ktoś woli modnym ostatnio smoothie. Jest pyszne i pożywne. Polecam :) SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY: 1 dojrzały banan 1 dojrzałe kiwi 1 pomarańcza 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego 100 ml wody mineralnej WYKONANIE: Do dzbanka na koktajle wrzucamy obranego banana i kiwi. Wlewamy jogurt i wodę
Pani na desernasłuchałam się, że jak w końcu zrobię coś dobrego to jak zwykle „malizna” Składniki na spód: 250 g mąki pszennej 80 g zimnego oleju kokosowego 1 banan szczypta soli Składniki na masę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 4-5 gruszek sok z połowy cytryny Przygotowanie spodu/kruchego ciasta: Na duży blat przesiej mąkę(...)dodaj szczyptę soli, zimny olej kokosowy oraz banana. Siekaj wszystkie składniki dużym nożem dotykając jak najmniej masy. Po około 10 minutach takie pracy ciasto zacznie „samo” zlepiać się w kulę. Zagnieć je szybko i uformuj kulę. Rozwałkuj ciasto możliwie najcieniej i za pomocą wałka (nawiń ciasto na niego) przełóż do formy. Tak przygotowany spód ponakłuwaj widelcem i wstaw
greenscarfSKŁADNIKI: - 1 banan -170ml mleka WYKONANIE: Banana miksujemy z mlekiem, aż do calkowitego rozdrobnienia owoców. Smacznego
Dziś Ja gotujeumyte naczynia!). Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jeden z ostatnich, bardzo udanych deserków - orzeźwiający mus herbaciany z miętą. Nie tylko dla fanów zielonej herbaty... 😊 Składniki: 1/2 banana 3-4 plastry ananasa z puszki 2-3 łyżki soku z ananasa 3-4 listki świeżej mięty 1 łyżeczka ksylitolu lub innego słodzidła 1 łyżeczka konfitury z dzikiej(...)migdałowy (opcjonalnie) świeża mięta do dekoracji Zaczynamy od przygotowania naparu. Herbatę zaparzamy niewielką ilością letniej, ale nie gorącej wody (optymalna temp. to 80 stopni C). Blendujemy ze sobą banana, ananas, sok z ananasa (z puszki), miętę, ponadto dodajemy ksylitol oraz konfiturę z dzikiej róży (opcjonalnie). Wlewamy 1/2 przygotowanego wcześniej naparu z zielonej herbaty i skrapiamy odrobiną soku
Kuchnia Ellieawokado w całości, to w niejedzonej połówce zostawiamy pestkę. Wtedy owoc „myśli”, że jest w całości i nam nie ściemnieje. avocado on a dark wood background. tinting. selective focus Banany Banana obieramy ze skórki, a owoc kładziemy na talerzu. Kroimy nożem na mniejsze cząstki i zjadamy widelcem. Zdjęcie wszystkoojedzeniu.pl Bułki, bagietki i chleb Jeśli obok naszego talerza nie ma specjalnego
Kate's Kitchenzarówno żonie jak i mi bardzo smakowało. Można to traktować jako przekąskę, drugie śniadanie, deser czy tzw. coś na ząb:) Składniki: 200g ugotowanej kaszy jaglanej 200ml mleka 300g banana (około 4 średnie sztuki) łyżka miodu 10g migdałów Kaszę gotujemy w wodzie około 10-15 min - a następnie odstawiamy na chwile do przestygnięcia. Następnie wrzucamy do blendera ostudzoną kaszę, mleko(...)banana i miód. Miksujemy wszystko na gładką masę. Przelewamy do pucharków (z tych proporcji wyszły 3 porcje po około 250g) Na górę posypujemy zmiksowane migdały. Do lodówki na około godzinkę w celu schłodzenia. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie Kaloryczniedziecięcego, obalając w ten sposób mit, że jest to coś, czego dzieci nie lubią. Zielony koktajl szpinakowo-owocowy Składniki na jedną porcję: 2 garści szpinaku (100 g) 1 dojrzały banan (ok 90 g) 120 ml soku pomarańczowego 3/4 – 1 łyżeczka miodu (6-10 g) Wykonanie: Jeśli do koktajlu używamy dużych liści szpinaku, to w takim przypadku najlepiej pozbawić ich ogonków(...)przy pomocy nożyczek kuchennych, w przypadku szpinaku baby ten etap pomijamy. Szpinak dokładnie myjemy, na durszlaku pod bieżącą wodą, otrzepujemy, aby pozbyć się jej nadmiaru. Do szpinaku dodajemy pokrojonego banana, miód (jeśli wolimy słodsze koktajle, dodajmy więcej miodu, jeśli mniej słodkie, zmniejszmy jego ilość), wlewamy sok pomarańczowy, całość bardzo dokładnie blendujemy. Podajemy od razu lub po schłodzeniu w lodówce
KulinarneImpresje.pl