SKŁADNIKI NA CIASTO: 0,5l mleka 2 jajka szczypta soli 190g mąki pszennej 3-4 łyżki oleju 1 łyżka kakao DODATKOWO: na każdego naleśnika : - pół banana - 1 łyżka kremu typ nutella - do posypania cukier puder - owoce do ozdobienia 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę. Smażymy z obydwóch stron. 2. Na usmażone naleśniki smarujemy po łyżce kremu(...)układamy banana pokrojonego w plastry, naleśniki składamy na trójkąty. Obsmażamy z obydwóch stron, można użyć masła albo oleju, ja używam patelni teflonowej i nie stosuje dodatkowego tłuszczu
Dziś Ja gotujePysznie-smacznie-zdrowo i do tego baaardzo intensywnie zielono Składniki /1 porcja: – garść szpinaku – 1/2 mango – 1/2 banana – 1 łyżeczka lnu mielonego – 250 ml wody niegazowanej Przygotowanie: Wszystkie owoce i warzywa myjemy. Mango obieramy i wrzucamy do blendera. Następnie szpinak, banan i łyżeczkę lnu mielonego. Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Wlewamy do szklanki i pijemy od razu. Smacznego Artykuł
I LOVE LIFEMatki. Zapraszam również po przepis na owsiane tartaletki z lekkim kremem orzechowym i owocami. Składniki (4 tartaletki o średnicy 10 cm): Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1 dobrze dojrzały banan 2 łyżki miodu lub syropu klonowego 2-3 łyżki wiórków kokosowych 1 czubata łyżka nierafinowanego oleju kokosowego Krem: ok. 200 g serka twarogowego naturalnego (u mnie President Twaróg Delikatny Naturalny(...)szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu lub syropu klonowego Dodatkowo: kilka truskawek olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem na papkę. 2) Dodać rozpuszczony olej kokosowy, miód/syrop klonowy, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. 3) Wsmarowane olejem kokosowym foremki wyklejamy masą z płatków owsianych (masa jest bardzo plastyczna i dobrze się z nią pracuje
Fitsweet.meSKŁADNIKI: 250g truskawek 160g bananów 1 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl mleka 1 gałka lodów waniliowych WYKONANIE: 1. Truskawki obrać z szypułek, usunąć skórkę z banana. 2. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, całość dokładnie zmiksować
Dziś Ja gotujewygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt naturalny, banan i pierwsze truskawki to w tym przypadku połączenie obowiązkowe! Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka odżywki białkowej o smaku czekoladowym (u mnie biała(...)czekolada) 2 łyżeczki kakao naturalnego 1 jajko odrobina mleka/jogurtu naturalnego słodzidło do smaku (u mnie ksylitol) olej kokosowy + jogurt naturalny, banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy
Kuchnia Elliewapnia (więcej niż w szpinaku), wspomagają leczenie żółtaczki, regulują ciśnienie krwi. Zielony koktajl z liści rzodkiewki przepis na jedną porcję pęczek liści rzodkiewki sok wyciśnięty z połowy cytryny średni banan pół szklanki soku jabłkowego pół szklanki wody łyżka nasion chia łyżka miodu Liście rzodkiewki dokładnie umyj, przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny, obranego i pokrojonego(...)mniejsze kawałki banana, sok, wodę oraz nasiona chia i miód. Całość dokładnie zmiksuj. Gotowy koktajl przelej do wysokiej szklanki. Podawaj schłodzony. Smacznego Jeśli zostało Wam troszkę liści, przygotujcie sobie jeszcze pesto z liści rzodkiewki Artykuł Zielony koktajl z liści rzodkiewki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnipodzielić:) Wartości odżywcze na 100g: 273 kcal w tym: B: 6,2 g; W: 21 g; T: 18,1 g. Składniki (tortownica o średnicy 16 cm) - 2 banany - 60 g masła orzechowego - 10 g wiórek kokosowych - szczypta sody oczyszczonej - 1 łyżka syropu klonowego* - 10 g słonecznika Krem czekoladowy - 150 ml mleczka kokosowego z puszki - 70 g gorzkiej dobrej czekolady(...)masła orzechowego - 30 g syropu klonowego* *Zamiast syropu klonowego można użyć innego słodzidła. Wykonanie Spód Banany wraz z masłem orzechowym blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy syrop i ponownie blendujemy. Dodajemy wiórki, słonecznik oraz sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Po tym czasie
Health-Fit-LifeSkładniki : - 2 jajka - 1 duży dojrzały banan lub 2 małe - 6 łyżek mąki jaglanej - konopie lub sezam do posypania - opcjonalnie Przygotowanie : Jajka ubijamy. Dodajemy banan, najlepiej w kawałkach. Miksujemy aż powstanie gladki krem. Dodajemy mąkę jaglaną. Ponownie miksujemy. Nakładamy do silikonowych foremek. Posypujemy każdą babeczkę sezamem lub konopiami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samborówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan 1 kubek oleju roślinnego pozostałe: miks owoców letnich cukier puder Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. W misce mieszamy jogurt naturalny z bananem i olejem, dodajemy cukier, mąkę
Życie zaczyna się w kuchnicm/tortownicę 26 cm: 2 kostki naturalnego tofu sok z połowy cytryny 50 ml mleka roślinnego 300-400 g rabarbaru 100 ml oleju roślinnego 400 g mąki 2 banany 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 200 g cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: W jednej misce zblenduj banany, olej, jogurt (50 ml odłóż do masy serowej) i połowę cukru
greenscarfOdstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniowo malinową: 500 ml soku z malin (ja użyłam domowego z malinami, maliny przetarłam przez sitko aby usunąć pestki) 400 ml soku marchew, banan, jabłko 3 budynie waniliowe lub malinowe wykonanie: Sok malinowy zagotowujemy z 100 ml soku marchew- banan- jabłko. W pozostałym soku dokładnie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się soku. Cały
Domowy Smak Jedzeniatheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 1 porcję: 2 pomarańcze ½ banana 1 awokado Sok z połowy limonki ½ pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Pomarańcze obieramy, usuwamy pestki oraz albedo (białą, gorzką część skórki). Wrzucamy do blendera kielichowego wraz z obranym awokado, bananem
Kuchnia w czekoladziemleka sojowego 200 g cukru 150 g oleju kokosowego lub 100 ml delikatnego płynnego oleju kokosowego i 50 g kokosowego ale zimnego (w formie stałej) 1 średni banan szczypta drożdży 500 g rabarbaru 50 g świeżych drożdży Przygotowanie: W ciepłym (40 C) mleku rozpuść drożdże z 2 łyżkami cukru- zrób zaczyn, odczekaj 10-20 minut aż drożdże się obudzą. Mąkę(...)szczyptą soli przesiej do duże miski. 100 g oleju zblenduj z 2/3 cukru i bananem. Zagnieć ciasto ze wszystkich składników, jest trochę klejące ale takie właśnie ma być. Przykryj ciasto i odstaw do wyrastania na 1-2 godziny, musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż na blachę wysmarowaną olejem i posypana mąką. Zwilż wodą dłonie i porozciągaj równomiernie ciasto. Następnie
greenscarfdeserek dla szukających pomysłu na wykorzystanie tapioki Składniki: 600ml mleka kokosowego lub krowiego 1/3 szklanki tapioki łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki syropu klonowego 4 kostki gorzkiej czekolady 90% banan Wykonanie: Mleko zagotować. Na gotujące mleko wsypać tapiokę. Dodać syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu ok. 30 minut (aż kuleczki tapioki staną(...)pomieszać, by kuleczki nie przywarły do dni garnka. Gdy kuleczki będą przezroczyste ściągnąć z palinka, dodać czekoladę i mocno wymieszać. Nałożyć do szklaneczek, zaczekać aż ostygnie i udekorować plasterkami banana. Z podanych składników otrzymamy 3 większe lub 4 mniejsze porcje deseru
Mania Wypiekaniaprzede wszystkim przepyszna! Nocna owsianka mocno kakaowa ze smakowitymi dodatkami :) Nocna owsianka kakaowa z kokosem i orzechami 100 ml płatków owsianych pół łyżeczki chia garść posiekanych rodzynek dojrzały banan 250 ml mleka po czubatej łyżce kakao i masła orzechowego szczypta soli Banana blendujemy z masłem, kakao i mlekiem oraz solą. Powstałą masą zalewamy suche składniki. Mieszamy i zostawiamy
Dzieje kuchennej Wiewióry