szybki w przygotowaniu:) można zagrać go do pracy lub szkoły. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki miodu lub do smaku 3 małe dojrzałe banany 2 soczyste kiwi kilka malin do dekoracji kilka ciasteczek palmiery Brześć Wykonanie: Banany myjemy,obieramy i odcinamy końcówki, kiwi, obieramy, myjemy i przekładamy do blendera, dodajemy miód
Sama słodycz i szczypta chilikoktajl podałam z chrupiącymi migdałami, które idealnie komponują się z pomarańczą. Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem / 2 porcje Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 czerwona pomarańcza 1 banan 1 mały burak miód do smaku kilka migdałów ze skórką do podania Przygotowanie: Jogurt przelewamy do kielicha blendera. Banana obieramy i wrzucamy do jogurtu. Pomarańcza czerwoną obieramy najlepiej
Moja smaczna kuchniadomu, np. blisko kaloryfera. Nie muszą leżeć na parapecie, bo bardziej niż światła pomidory do dojrzewania potrzebują wysokiej temperatury. Podobnie działa na pomidory etylen naturalnie uwalniany z dojrzewających bananów i jabłek – zamknijcie pomidory w papierowej torbie razem z jabłkiem i bananem i taki pakunek odłóżcie w ciepłe miejsce. Po 4-5 dniach sami zobaczycie różnicę. Liczcie się też
Karo in the KitchenSKŁADNIKI na ok. 15 ciasteczek: 1 łyżka siemienia lnianego 80 g płatków owsianych 15 g wiórków kokosowych 1 mocno dojrzały banan 20 g borówek (cranberry) lub miękkich rodzynek 30 9 masła z orzeszków ziemnych (peanut butter) 60 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Piekarnik nagrzać do tmp. 200*C Siemię lniane zalać 3 łyżkami wrzącej(...)wody Banana zmiażdżyć widelcem w dużej misce na papkę i dodać do niego zalane wodą i napęczniałe siemię lniane i masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Dodać następnie mąkę i płatki owsiane, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie wymieszać. Nabierać równej wielkości kulki lekko je spłaszczając i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Grubość ciasteczek powinna mieć ok. grubość
Sztuka gotowania w/g Samirykaszy owsianej, możesz ją zastąpić płatkami owsianymi. Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki kaszy owsianej (100g)* 1 i 1/4 szklanka mleka lub napoju roślinnego (np. migdałowego) 1 kiwi 1/2 banana Szczypta cynamonu Kilka migdałów 1 łyżka miodu *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć kaszy owsianej bezglutenowej Przygotowanie: Kaszę opłukać pod bieżącą wodą. Mleko zagotować ze szczyptą cynamonu. Dodać kaszę(...)kasze wchłonie większość wody. Następnie odstawić na kolejne 10 minut pod przykryciem, aż kasza pochłonie wodę. Posłodzić miodem. Przełożyć do miseczek. Ułożyć na wierzchu pokrojone owoce (kiwi i banana) oraz udekorować posiekanymi migdałami. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówsmaczny koktajl w kolorze zielonym. Koktajl posłodzony jest miodem lawendowym od Huzar oraz zawiera same dobre składniki: owoce, szpinak i wodę. Polecam Składniki: 1/2 gruszki 1/2 awokado 1/2 banana garść świeżego szpinaku 1 łyżeczka miodu Huzar 1 szkl wody Przygotowanie: Gruszkę, awokado oraz banana obieramy ze skórek i kroimy w kosteczkę a następnie przekładamy do kielicha blendera. Dokładamy umyty
słodkie i nie tylko historie kulinarneDzisiaj zapraszam na potężną dawkę witamin w postaci zielonego koktajlu. Swój kolor zawdzięcza kiwi oraz... szpinakowi. Składniki: 1 ananas 2 duże bardzo dojrzałe banany 3 owoce kiwi 1 miękka i słodka gruszka spora garść świeżego szpinaku duży kubek jogurtu naturalnego Ananasa obrać z twardej skóry, pokroić na kawałki, odrzucając zdrewniały środek. Banany i gruszkę obrać. Z gruszki wykroić gniazdo nasienne
Czerwień i błękitróżowym. Koktajl słodzony kremem daktylowym z maliną od Daktynella jest zdrowy i sycący. Swój różowy kolor zawdzięcza dodatkowi soku z buraków. Polecam Przygotowanie: 3/4 szkl mleka (napoju) roślinnego 1 banan 2 łyżki kremu daktylowego od Daktynella 50 ml soku z buraków czerwonych Przygotowanie: Banana obieramy ze skórki i kroimy w plastry, przekładamy do kielicha blendera. Następnie dodajemy krem daktylowy oraz
słodkie i nie tylko historie kulinarneNiedziela to czas na niemarnowanie – cykl postów, w którym wspólnie inspirujemy się do kreatywnego wykorzystywania popularnych produktów, które często lądują w naszych koszach. W poprzednich odcinkach mówiliśmy o: bananach – Nie marnuje – banany kaszy jaglanej – Nie marnuje – kasza jaglana makaronie – Nie marnuje – makaron ziemniakach – Nie marnuje – ziemniaki Dziś przyszedł czas na ryż
365 dni dookoła kuchniłyżki oleju (20 g) 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka herbaty japońskiej matcha Nadzienie: 120 g (około 16 sztuk) daktyli bez pestek 1 średni dojrzały banan 2 łyżki kakao 2 łyżki wody 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Do niewielkiej miseczki nalewamy ciepłej wody (150 ml), wsypujemy drożdże i dokładnie mieszamy. Odstawiamy. Mąki przesiewamy do większej miski(...)przykrywamy dużą miską odwrócona do góry dnem i odstawiamy do wyrośnięcia na około 2 godziny. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut. W małym mikserze blendujemy obranego banana, odcedzone daktyle, kakao i wodę. Masę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone orzechy i dokładnie mieszamy. Po upływie tego czasu każdą z części ciasta przekrawamy na pół i rozwałkowujemy na niezbyt
Lamarida.plmożemy zastąpić niezdrową nutellę musem o podobnym smaku. Moja Córeczka bardzo polubiła taki zamiennik. Mus jest idealny do deserów, naleśników, płatków czy do wyjadania po prostu łyżeczką. 1 banan ½ awokado 1 łyżka kakao 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu Nasiona chia Banana obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Z awokado wyjmujemy pestkę, obieramy skórkę i również kroimy
VioletoweKucharzenieMuffinki o smaku bananowym to idealne małe ,,co nie co'' do poobiedniej kawki lub herbatki. Przepis jest łatwy, szybki i przede wszystkim smaczny :-) SKŁADNIKI: CIASTO: - banany bardzo dojrzałe (3 szt.) - jajka (2 szt.) - jogurt grecki (150 g) - miód (4 łyżki) - ekstrakt wanilii (1 łyżeczka) - mąka samorosnąca (280 g) lub {280g mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia} DODATKOWO: - granat(...)skórka z pomarańczy (około 50 g) - posypka czekoladowa (około 50 g) - posiekane migdały (około 50 g) - lukier lub czekolada do polania muffinek (wg. uznania) WYKONANIE: - W dużej misie rozdrabniamy banany widelcem na papkę, dodajemy jajka i mieszamy. Następnie dodajemy jogurt grecki, miód, wanilię, mąkę i mieszamy szpatułką. - masę przekładamy do foremek lub papilotek na 3/4 wysokości. Posypujemy z osobna ziarenkami
RITA food channelsuszonych śliwek Masa serowa: 500 g sera twarogowego półtłustego ( użyłam sera z Biedronki opakowanie po 250 g opakowanie ) 500 g sera twarogowego chudego 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki ksylitolu 5 jaj 150 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy ( proszek ) Przygotowanie sernika: 1 . Śliwki zalać wrzącą wodą - odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć śliwki(...)uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Do misy malaksera przełożyć ser, dodać ksylitol, jajka, jogurt oraz proszek budyniowy. Dołożyć pokrojone w plasterki banany. Całość miksować na wolnych obrotach przez około 7-8 minut. 3. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut
kolorowotorcikowowysokim indeksie glikemicznym. W 2 godizny po posiłku powinno spożyć się ok. 20 g białka. Nie należy także pomijać warzyw i owoców, szczególnie o właściwościach zasadotwórczych, czyli np. bananów, jabłek, gruszek, szpinaku, ziemniaków. Na przekąskę po treningu może się składać np. koktajl mleczno-jogurtowy z bananem, truskawkami i miodem. Ważne nawodnienie Należy także podkreślić, że zarówno przed treningiem
AZgotuj!