sprzedającą truskawki. Z poprzedniej porcji owoców zrobiłam mus z dodatkiem miodu. Pychota! A zimą taki mus można też zrobić z mrożonych truskawek. Składniki: 500 g truskawek 1 brzoskwinia 1 banan 2 łyżki płynnego miodu mięta do dekoracji Truskawki umyć, wyjąć szypułki, banana obrać, podzielić na kawałki. Brzoskwinię przekroić na ćwiartki, wyjąć pestkę. Owoce zmiksować, dosłodzić miodem, wymieszać. Podawać do picia
Czerwień i błękitprzekonajcie, czytając ulotkę na opakowaniu...Wiem, że takie napoje są naprawdę smaczne, ale o wiele lepiej zastąpić je zdrowymi, domowymi koktajlami, które są przepyszne! Składniki: arbuz 1/4 szt, banan 1 szt, jabłko 1 szt, kiwi 1 szt, woda 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Jabłko, kiwi i banana obieramy ze skórki. Dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w mikserze. Dodajemy
kulinarne odsłony patijeśli nie lubimy zbyt gęstych. Wodę zastąpi również kefir lub maślanka; świetnie podkreślą smak danego koktajlu, dodają witamin. Zielony sok z natki i pomarańczy z dodatkiem banana, wspaniały! - możecie zastąpić go owocem kiwi, nektarynką, winogronami. Składniki: pęczek natki pietruszki 2 pomarańcze 1 banan opcjonalnie: 1/2 lub 250 ml wody niegazowanej lub gazowanej Przygotowanie soku: Owoce obieramy, kroimy
Zasmakuj Kuchnipuszka czerwonej fasoli* 2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia porzeczki Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki. Pieczemy
AZgotuj!łyżeczka sody 5 łyżek kakao masa: 500 ml śmietanki Polskiej 36% MLEKOVITA cukier puder do smaku do śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych CUKIETERIA 3 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Wlewamy do tortownicy(...)doprowadzamy do wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy. * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Odstawiamy do lodówki
Z Majeczką w kuchnimuffinki) -3 duże jajka -7 łyżek ksylitolu -30g mąki ryżowej -70g mąki kukurydzianej -25g skrobi z tapioki (lub kukurydziana/ziemniaczana) Zielona trawka -1 awokado -1 banan (dojrzały ale nie ciemny) -duża garść świeżego szpinaku -ksylitol lub inna subst. Słodząca -sok z cytryny Dodatkowo -200g jogurtu greckiego przygotowanego w tak jak tutaj KLIK (na pokrycie głowy i łapek(...)dwóch foremkach do muffinek. Po wystudzeniu uformować głowę i pyszczek oraz łapki. Głowę podzielić na kilka blatów. Biszkopt kakaowy nasączyć, przełożyć kremami i dżemem (u nas był jeszcze banan w plasterkach). Głowę również tak przygotować i ułożyć na górze kakaowego tortu (można umocować ją długą wykałaczką). Odcedzonym jogurtem greckim pokryć głowę i posypać wiórkami. Pokruszonymi kakaowymi muffinkami uformować „ziemie” wokół
Candy Pandasmąki orkiszowej typ 700 -75g mąki żytniej pełnoziarnistej -5g suchych drożdży -135ml napoju roślinnego -25g oleju kokosowego -2 łyżki nektaru kokosowego -100g banana -2-3 łyżeczki cynamonu Orzechowe kotleciki (5-6 sztuk) -80g kaszy jaglanej -200-250 ml napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado(...)truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne łyżki skrobii (u nas z tapioki) -trochę soku z cytryny BUŁECZKI BANANOWE Napój, olej i nektar roztopić razem. Dodać banana i razem zblendować na gładko. Mąki, drożdże i cynamon dokładnie razem wymieszać. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Candy Pandasulubionymi dodatkami, u nas amarantus i malinki. LODY CZEKOLADOWE Z RYŻU Składniki: -1 szkl. ryżu jaśminowego -3 szkl. płynów (u nas napój kokosowy i woda) -1 duży dojrzały banan -2 łyżki gorzkiego kakao -duża garść posiekanych orzechów laskowych (albo i więcej :P) Dodatkowo -ulubione ciasteczka -orzechy -syrop daktylowy Ryż ugotować do miękkości w podanych płynach. Do ostygniętego ryżu dodać banana
Candy Pandaspolecamy Wam m.in. tą ze sklepu slimstore . Składniki: -szklanka mąki owsianej (bezglutenowej) -szklanka mąki kasztanowej -30g odżywki białkowej (opcjonalnie) -250 - 300g puree z dyni (zblendowana upieczona dynia) -dojrzały banan -60g miękkiego oleju kokosowego -1/3 szkl. napoju roślinnego -4 łyżki ksylitolu/erytrytolu -2 jajka -1,5 szkl. dodatków (u nas posiekane migdały, słonecznik, uprażone wiórki kokosowe) -50g posiekanej(...)gorzkiej czekolady (u nas surowa Cocoa) -cynamon -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Dynię, banana, napój i olej zmiksować blenderem. Jajka miksować z ksylitolem do napuszenia i połączyć z dyniową mieszanką na małych obrotach miksera. Do mąki owsianej i odżywki białkowej przesiać przez sito mąkę kasztanową aby pozbyć się grudek. Dodać proszek do pieczenia, cynamon i wymieszać. Mokre
Candy Pandasgładkiego puddingu w nieco beżowym kolorze. Chociaż na zdjęciach oba produkty wyglądają tak samo :P Smak: Napój bananowy posiada charakterystyczny posmak soi, choć nieco rozwodniony. Pachnie trochę sztucznym bananem jednak w smaku nie jest on tak nienaturalny. Co prawda nie jest to domowy koktajl bananowy ale też nie jest to odrzucający chemiczny aromat mający tylko przypominać banany. Natomiast napój
Candy Pandassobie robiłyśmy. Wypity ze smakiem od razu po otrzymaniu w pandzie łapki ;) _________________________________________________ Granola Skład: płatki zbóż 32,3 % (owsiane, jaglane), masło orzechowe, orzechy ziemne, suszone owoce 11,3 % (morele, banany), nasiona słonecznika, syrop daktylowy, olej kokosowy, sezam, płatki kokosa, proso ekspandowane. Smak: Już od razu wiedziałyśmy, że ta paczuszka jest zdecydowanie za mała xD Płatki owsiane i jaglane to jedne(...)naszych ulubionych a do całkowitego szczęścia brakowało tylko gryczanych. Wszystkie składniki było tutaj czuć, począwszy od masła orzechowego po nutę oleju kokosowego. Duże kawałki chrupiących bananów i płatków kokosowych to kolejne plusy. Nawet sezamowa goryczka się tutaj pojawiła! Wspaniały dobór składników i to stworzone w Śremie czyli blisko naszego rodzinnego domu <3 _________________________________________________ Jabłkowy Ocet Skład: ekologiczne jabłka Wiemy
Candy Pandasbyło tylko przez chwilę i to na samym początku. Z czasem do głosu dochodziła sukraloza i aromat bananowy. W tym ostatnim tkwi problem, ponieważ jest to ewidentnie sztuczny smak bananów, za którym nie przepadamy i psuje naszym zdaniem cały odbiór produktu. My osobiście dodałybyśmy znacznie więcej kakao a wyeliminowały banany. Masło nie przekonało nas do jedzenia go solo, jednak dałyśmy
Candy PandasRyżowy z karobem: woda, ryż 8%, roślinny olej, ryżowy syrop, glukoza, fruktoza, karob 5%, orzechy laskowe, skrobia kukurydziana, rzepakowa lecytyna. Jaglany bananowo-daktylowy: woda, proso (17%), banany (5%), daktyle (10%), olej rzepakowy, inulina, naturalny aromat. Masa netto: 150g Wartości odżywcze: Ryżowy z karobem: 100g/ 93 kcal Jaglany bananowo-daktylowy: 100g/ 90 kcal Informacje dodatkowe: nie zawiera mleka(...)mają swoje plusy i minusy. Ryżowy przedstawia karob w dobrym, smacznym świetle, ma fajną konsystencję ale 3 rodzaje substancji słodzących trochę zasmuca. Jaglany traci nieco na konsystencji ale połączenie banana z daktylami zawsze jest udane, dodatkowo nie potrzebne są już żadne słodziki. My z przyjemnością jeszcze do nich wrócimy :) Kasza jaglana ugotowana na wodzie i mleczku kokosowym podana z owocami
Candy Pandasagrestem. Mam nadzieję, że do soboty wystarczy chłopakowi cukru Składniki na średniej wielkości blachę lub tortownice max 26 cm: 300 g mąki pszennej 150 g cukru 2 dojrzałe banany około 100 g wiórków kokosowych 200 ml oleju roślinnego 3 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego z puszki (około 120 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300-400 g agrestu Przygotowanie(...)jednej misce zblenduj: banany, olej (odłóż na bok 3 łyżki), cukier (odłóż 2 łyżki na bok) i mleko kokosowe., a do drugiej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek dodając 2/3 wiórków. Pozostałe wiórki lekko podpraż na suchej patelni. Na samym końcu dodaj agrest i delikatnie przemieszaj. Całe ciasto przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia
greenscarfblendujemy, aż do uzyskania gładkiego, miękkiego kremu (jak kajmak w puszce), w razie potrzeby dodając wody z moczenia daktyli. Krem wykładamy na schłodzony spód. Na krem wykładamy ☆ 2 banany pokrojone w plasterki. Krem cytrynowy: ☆ Puszka mleka kokosowego (mocno schłodzona co najmniej kilka godzin w lodówce) ☆ Skórka z cytryny ☆ Sok z połowy cytryny ☆ 1-2 łyżeczki(...)wyciągamy tylko stałą część mleczka ("śmietankę" kokosową). Mieszamy dokładnie z sokiem i skórką z cytryny. Ubijamy mikserem aż do uzyskania konsystencji gęstej, dość sztywnej bitej śmietany. Krem wykładamy na banany. Gotowe ciasto posypujemy kakao i chłodzimy przez minimum 2 godziny w lodówce. Minimalna ilość cukru, a wybitnie słodkie i smaczne ciasto. Czego chcieć więcej! Sprawdźcie więcej przepisów na rozsądne wykorzystanie
Kuchnia w szuwarach