DROŻDŻOWE PALUCHY Z MAKIEM

DROŻDŻOWE PALUCHY Z MAKIEM

DROŻDŻOWE PALUCHY Z MAKIEM

Paluchy drożdżowe są idealne jako przekąska, na śniadanie, kolację czy do grilla. Nie są pracochłonne, jedyny minus to taki, że trzeba poczekać aż wyrośnie ciasto drożdżowe. Najlepsze jeszcze ciepłe... mniam :) Koniecznie spróbujcie ;) Składniki: * 4 szklanki mąki pszennej * 7 g suchych drożdży * 1 szklanka ciepłego mleka * 1 łyżeczka cukru * 1 jajko + 1 jajko do posmarowania * 4 łyżki oleju * szczypta łyżeczki soli * mak do posypania (użyłam  mak niebieski   Skworcu ) Wykonanie: Do miski wsypać d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.