Wątróbka z boczkiem w sosie cebulowym

Wątróbka z boczkiem w sosie cebulowym

Wątróbka z boczkiem w sosie cebulowym

Sposób na wątróbkę, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom boczku i dań w zawiesistych sosach. Może danie nie należy do lekkich i chudych, za to efekt smakowy jest obłędny.  Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki cielęcej lub jagnięcej -1 średnia cebula -60 g boczku -20 g masła -1 łyżeczka oleju słonecznikowego lub rzepakowego -4 łyżki mąki pszennej -500 ml bulionu mięsnego -2 łyżeczki keczupu -sól i pieprz Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w paseczki lub nieduże kawałki. Obto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.