Paella negra

Paella negra

Paella negra

Dziś po raz kolejny zabieram Was w podróż do Hiszpanii. Paella jest właściwie moją ulubioną hiszpańską potrawą. Do tego lekka i prosta w przygotowaniu. Poprzednim razem pojawił się przepis na klasyczną  Paella marinera , tym razem pora na kolejną najbardziej popularną- paellę negrę, czyli z dodatkiem owoców morza i tuszu z kałamarnicy. Składniki (2 porcje) -350-400 g mieszanki owoców morza (krewetki, kalmary, małże) -1 szkl. krótkoziarnistego ryżu -2 szkl. bulionu rybnego -pół cebuli -2 ząbki czosnku -p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.