Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą

Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą

Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą

Kolejna pyszna i prosta w przygotowaniu odsłona wątróbki. Aromatyczne danie jednogarnkowe świetnie komponuje się podane z pieczywem albo ryżem. Bardzo sycące. Wątróbkę można zamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki jagnięcej -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym -1 pomidor -1 mała marchew -1/4 szkl. wody lub bulionu -1 kawałek pora -1 cebula -rozmaryn -tymianek -sól, pieprz -4 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Cebulę pokroić w piórka,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.