Hiszpańska potrawka z ciecierzycy i szpinaku (Espinacas con garbanzos)

Hiszpańska potrawka z ciecierzycy i szpinaku (Espinacas con garbanzos)

Hiszpańska potrawka z ciecierzycy i szpinaku (Espinacas con garbanzos)

To bardzo proste i smaczne wegańskie danie pomimo braku skomplikowania jest jedną z tradycyjnych potraw spotykanych w Hiszpanii. Delikatnie ostra, czosnkowa potrawka ze świeżym szpinakiem może stanowić także dodatek do mięs.  Ciecierzyca jest bogatym źródłem roślinnego białka i witamin z grupy B, miedzi, magnezu, fosforu i manganu, które mają pozytywny wpływ na nasz organizm. Warto więc od czasu do czasu sięgnąć po ten rodzaj strączków, zwłaszcza ugotowanych samemu (konserwowe często wiążą się z wysoką zawr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.