
Pieczenie białej kiełbasy jest jednym z najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Z chrupiącą skórką i pysznymi dodatkami tworzy smaczne i treściwe danie. Z jabłkami i rozmarynem jest aromatyczna i z powodzeniem nadaje się na wartościowy obiad. Składniki (4 porcje) -1 kg białej kiełbasy -2 cebula -2 jabłka (najlepiej kwaśne) -1,5 l bulionu warzywnego -2 łyżki oleju rzepakowego -świeży rozmaryn -liść laurowy, ziele angielskie -majeranek Przygotowanie Bulion zagotować, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Wło... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...