Bezglutenowe pieguski

Bezglutenowe pieguski

Bezglutenowe pieguski

Przepis na : deser

Szybkie ciasteczka  z kawałkami czekolady,  z mąki kukurydzianej i ryżowej. Kruche, aromatyczne, rozpływają się w ustach i są szybkie w wykonaniu.  Można wykorzystać inne rodzaje mąki, ale mieszanka mąki kukurydzianej i ryżowej, szczególnie jasnej, daje najlepszą strukturę. Składniki: 1 szkl mąki kukurydzianej 1 szkl mąki ryżowej (ja użyłam mąki z ryżu brązowego ale lepsza jest z ryżu białego, jest drobniej zmielona i daje bardziej miałki posmak) 1/2 szkl skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 1 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, bezglutenowe, ciasto, ciasteczka, ryż, ciasteczka z czekolada, kruche ciasteczka, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, biała czekolada, szybkie ciasto bez pieczenia, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.