Kiełbaski drobiowe w drożdżowym cieście żytnim

Kiełbaski drobiowe w drożdżowym cieście żytnim

Kiełbaski drobiowe w drożdżowym cieście żytnim

Przepis na : obiad

Przepis wyszedł przypadkiem bo miało powstać z tego całkiem coś innego, ale zawsze lepszy rydz niż nic;) Składniki: 2 szklanki mąki żytniej typu 2000 8g suszonych drożdży szczypta fruktozy/cukru ulubione przyprawy (papryka słodka, sól, oregano, kminek) 0,5-0,75 szklanki wody około 300g serdelków wędzonych drobiowych (dostępnych w netto i kauflandzie) Sposób przygotowania: W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i fruktozę, dodajemy łyżkę mąki, mieszamy odstawiamy na około 10 minut, aż drożdże zaczną "pracować" ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.