Fritata z ziemniakami, szpinakiem, pomidorem i fetą

Fritata z ziemniakami, szpinakiem, pomidorem i fetą

Fritata z ziemniakami, szpinakiem, pomidorem i fetą

Składniki (na 1 porcję) - 3 ziemniaki (ok. 270 g), - ząbek czosnku, - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - szpinak (ok. 50 g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g), - 3 jajka (ok. 150 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - mały pomidor (ok. 100 g), - 1/3 sera typu feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane (ok. 15 min). 2. Wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku podsmażamy na oleju. 3. Do czosnku dodajemy szpinak i d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.