Domowy chleb Graham

Domowy chleb Graham

Domowy chleb Graham

Składniki (na 15 kromek) - 3 szklanki mąki Graham (ok. 390g),  - 1 łyżeczka soli (ok. 5g), - 1 łyżeczka cukru (ok. 5g), - 15 g świeżych drożdży, - 1 ½ szklanki wody (ok. 300 ml), - 4 łyżki słonecznika (ok. 40g). Sposób przygotowania 1. Przygotowujemy rozczyn: mieszamy drożdże z cukrem, 2 łyżkami mąki i ½ szklanki ciepłej wody. 2. Rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 min. 3. Łączymy rozczyn z mąką, słonecznikiem, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 4. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.