Piernikowe powidła śliwkowe.

Piernikowe powidła śliwkowe.

Piernikowe powidła śliwkowe.

              Kiedy byłam na urlopie, to pojechałam na kilka dni do rodziców. Chciałam spędzić z nimi trochę czasu, a także pomóc mamie w codziennych obowiązkach. Z mamą pozbierałam maliny, zrobiłyśmy z nich sok i dżem, pojechałyśmy także do znajomego po śliwki. Podzieliłyśmy się po połowie. Ja z części zrobiłam kompot, kilka słoików dżemu i powidła śliwkowe oraz upiekłam ciastka. Do części powideł dodałam przyprawę do piernika. Powidła wyszły bardzo gęste, zależy jak długo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakątek rozkoszy kulinarnych

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.