Szukając inspiracji na wykorzystanie jabłek w zupie, natknęłam się na przepis na zupę porowo-jabłkową. Dość intrygujące połączenie. Ciekawość jednak zwyciężyła. A efekt? Mnie smakowała, choć może uchodzić za danie kontrowersyjne. Na pewno warta wypróbowania. Bardzo odpowiadają mi takie kulinarne poszukiwania, ponieważ ich logicznym następstwem jest odkrywanie nowych smaków i wzbogacanie naszego codziennego menu. Składniki: 2 pory (tylko białe i jasnozielone części) 2-3 jabłka 2 ziemniaki 3 szkl. bulionu war... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...