Omlet ze szpinakiem i fetą.

Omlet ze szpinakiem i fetą.

Omlet ze szpinakiem i fetą.

Przepis na : śniadanie

Wiosna już nie tylko na talerzu, ale też (co ważniejsze) za oknem. Chce się żyć! Zebrało mi się na skojarzeniową kumulację. Zielony (w tej roli szpinak) to zdecydowanie kolor wiosny. A jajko? To nowe życie (pozostając jeszcze w klimacie ostatnich świąt), z którym żadna inna pora roku nie kojarzy się tak bardzo jak wiosna. Reasumując, mam nadzieję Maćku, że udało mi się przygotować danie, które spełnia kryteria hasła-zadania. A że przy okazji (i całkiem niechcący) udało mi się przygotować smaczny posiłek to ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.