Przepis na : śniadanie
Wiosna już nie tylko na talerzu, ale też (co ważniejsze) za oknem. Chce się żyć! Zebrało mi się na skojarzeniową kumulację. Zielony (w tej roli szpinak) to zdecydowanie kolor wiosny. A jajko? To nowe życie (pozostając jeszcze w klimacie ostatnich świąt), z którym żadna inna pora roku nie kojarzy się tak bardzo jak wiosna. Reasumując, mam nadzieję Maćku, że udało mi się przygotować danie, które spełnia kryteria hasła-zadania. A że przy okazji (i całkiem niechcący) udało mi się przygotować smaczny posiłek to ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...