Zupa chrzanowa niektórym kojarzy się z Wielkanocą. Rzeczywiście w niektórych rejonach naszego kraju zupa chrzanowa jest tradycyjną zupą na wielkanocnym stole. Nie jest to jednak powód, by jeść ją tylko wtedy, prawda? Bardzo lubię zupę chrzanową - jest ciepła, rozgrzewająca i ma ostry smak, który uwielbiam. Szczególnie lubię przygotowywać ją jesienią i zimą, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a taka rozgrzewająca zupa to idealna opcja na obiad 😊 Jeśli lubicie chrzan polecam! Zupa chrzanowa z jajkiem - przep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...