Serek wiejski to jeden z produktów, którego u mnie w domu niemal nigdy nie brakuje. Wymieszany w pokrojonymi warzywami jest idealny jako dodatek do kanapek. Ale też świetnie sprawdzi się jako dodatek do placuszków czy też jako ich główny składnik (np. twarożkowe placki z pomarańczą ). Tym razem też postawiłam na kolację na ciepło i przygotowałam zapiekankę z serka wiejskiego - jest pyszna, syta, a jej przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Zapiekanka z serka wiejskiego - przepis na 2 porcje Do przygotowania za... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...