Zapiekanka z serka wiejskiego

Zapiekanka z serka wiejskiego

Zapiekanka z serka wiejskiego

Serek wiejski to jeden z produktów, którego u mnie w domu niemal nigdy nie brakuje. Wymieszany w pokrojonymi warzywami jest idealny jako dodatek do kanapek. Ale też świetnie sprawdzi się jako dodatek do placuszków czy też jako ich główny składnik (np. twarożkowe placki z pomarańczą ). Tym razem też postawiłam na kolację na ciepło i przygotowałam zapiekankę z serka wiejskiego - jest pyszna, syta, a jej przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Zapiekanka z serka wiejskiego - przepis na 2 porcje Do przygotowania za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.