Przepis na : śniadanie
Siedzenia w domu ciąg dalszy, więc dalej do przygotowania posiłków staram się wykorzystywać to, co znajdę w kuchni. A wbrew pozorom większość z nas ma porobione niemałe zapasy, choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę 😉 Przeglądając swoje skarby w kuchni znalazłam kaszę jaglaną i wykorzystałam ją do przygotowania zapiekanki - skoro mam już siedzieć w tym domu, to przynajmniej rozpieszczę się pysznym śniadaniem na słodko 😍 Zapiekanka z kaszy jaglanej - przepis na 6 porcji Do przygotowania zapiekanki będzie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...