Ryba po grecku to, wbrew nazwie, typowo polska potrawa. Jej nazwa wzięła się od sosu greckiego - przepis na niego można znaleźć dawnych książkach kucharskich, a był na tyle popularny, że odnotowywano go nawet w słownikach. Nazwa samego sosu wzięła się ni mniej, ni więcej tylko z naszego stereotypowego postrzegania kuchni śródziemnomorskiej - w końcu w skład sosu wchodzą pokrojone w długie paski jarzyny takie jak cebula, marchew, pietruszka i seler. A ponieważ przygotowując rybę wykorzystujemy mniej więcej te same sk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...