Przepis na : obiad
O wątróbce pisałam już przy okazji przepisu na potrawkę z gęsiej wątróbki . Tym razem sięgnęłam jednak po popularniejszą wątróbkę, czyli drobiową. Podobnie jak gęsia jest ona doskonałym źródłem składników niezbędnych w procesach krwiotwórczych, w tym podstawowego mikroskładnika, czyli żelaza. Dostarczy nam także sporo witaminy A oraz witamin z grupy B. Potrawka z wątróbki to jedno, ale tym razem postanowiłam nieco osłodzić wątróbkę - i to dosłownie. Podałam ją z karmelizowanym jabłkiem 😉 Wątróbka smażona z karmeliz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...