Przepis na : obiad
Najpopularniejszym dodatkiem do obiadu są ziemniaki, choć od jakiegoś czasu coraz częściej sięgamy po makarony, ryże lub kasze. Najczęściej po prostu gotujemy je w wodzie - tak jak zaleca producent na opakowaniu. Czasem jednak dobrze zrobić coś inaczej niż zwykle, dlatego dziś proponuję jako dodatek do udek z kurczaka kaszę pęczak nie gotowaną, a zapiekaną. Udka z kurczaka z zapiekaną kaszą - przepis na 4 porcje Do przygotowania kurczaka z kaszą będą Ci potrzebne: 200g kaszy pęczak, 5 łyżek oleju rzepakowe... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...