Pełnoziarnista tarta z czerwoną cebulą

Pełnoziarnista tarta z czerwoną cebulą

Pełnoziarnista tarta z czerwoną cebulą

Lubię jeść tarty, zarówno na słodko, jak i na słono. Na kolację zawsze jednak wybieram drugą opcję - gorąca wytrawna tarta w chłodny wieczór to niemal wszystko, czego czasem człowiekowi potrzeba do szczęścia. Tartę możemy zrobić z niemal dowolnymi dodatkami, ja dziś postawiłam na czerwoną cebulę i wiejski serek. Pełnoziarnista tarta z czerwoną cebulą - przepis na 6 porcji Do przygotowania tarty będą Ci potrzebne: 250g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 120ml oleju rzepakowego, jajko, 3-4 łyżki zimnej wody, 1/2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.