Przepis na : obiad
Choć karp na stole wigilijnym niewątpliwie jest tradycją, to wcale nie tak długowieczną, jak wielu z nas sądzi. Wbrew pozorom karp, którego tak chętnie przygotowujemy na tę jedyną taką wieczerzę w roku to stosunkowo nowy wymysł, bo powojenny. Co prawda przed wojną także jadało się karpie, ale była to raczej jedna z wielu ryb, a nie tradycyjna świąteczna ryba. Za popularyzacją karpia w Polsce stoi zaangażowany działacz PZPR, ekonomista i minister gospodarki Hilary Minc. Tekę objął w 1944r. i sprawował funkcj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...