Na wielkanocnych stołach w Polsce królują tradycyjne zupy - barszcz biały, chrzanowa lub żurek. Choć kojarzą nam się one ze świątecznym śniadaniem w Wielkanoc, jadamy je również w ciągu roku bez konkretnej okazji. Dlatego w tym roku u mnie będzie odwrotnie - przygotuję zupę, którą normalnie jadamy w ciągu roku, ale w nieco bardziej wielkanocnej odsłonie. Kapuśniak z białą kiełbasą - przepis Do przygotowania kapuśniaku będą Ci potrzebne: 500g białej kapusty, 300g ziemniaków, 200g cebuli, 200g marchewki, 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...