Przepis na : deser
Pyłek pszczeli to produkt, który ma wiele zalet - w tym dla naszego zdrowia. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, a także białka, co może być szczególnie istotne dla wegetarian czy wegan. Więcej o pyłku pisałam przy okazji przepisu na twarożek z pyłkiem pszczelim , a także w artykule pszczela robota na odporność . Pyłek pszczeli możemy dodawać np. do deserów. Będzie świetnym dodatkiem zwłaszcza do najprostszych deserów - np. jogurtu z orzechami i miodem 😋 Jogurt na słodko z pyłkiem pszczelim - przepis n...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...