lutego 08, 2022

Jogurt na słodko z pyłkiem pszczelim

Pyłek pszczeli to produkt, który ma wiele zalet - w tym dla naszego zdrowia. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, a także białka, co może być szczególnie istotne dla wegetarian czy wegan.

Więcej o pyłku pisałam przy okazji przepisu na twarożek z pyłkiem pszczelim, a także w artykule pszczela robota na odporność.

Pyłek pszczeli możemy dodawać np. do deserów. Będzie świetnym dodatkiem zwłaszcza do najprostszych deserów - np. jogurtu z orzechami i miodem 😋



Jogurt na słodko z pyłkiem pszczelim - przepis na 4 porcje

Do przygotowania jogurtu będą Ci potrzebne:

  • 150g jogurtu naturalnego,
  • łyżka płynnego miodu,
  • łyżka posiekanych orzechów,
  • łyżeczka pyłku pszczelego.

Do miseczki wlej jogurt, posyp orzechami, polej miodem i dodaj pyłek pszczeli.
Gotowe!

2 komentarze:

  1. Smaczne, zdrowe i SŁODKIE śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co prawda ja przygotowałam jogurt jako słodki deser, ale na śniadanie też może się fajnie sprawdzić ;)

      Usuń

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger